Camerele video, amplasate obligatoriu în abatoarele din Spania

Măsura este luată pentru asigurarea bunăstării animalelor în abatoare, susțin oficialitățile.

Măcelariile din Spania vor amplasa camere video, fiind obligate să păstreze imaginile video pentru verificarea ulterioară de către autorități, potrivit g4media.ro.

 Abatoarele au la dispoziție un an pentru a implementarea sistemului de supraveghere 

În unele unități de sacrificare a animalelor au ifost deja montate camere video, înainte ca această măsură să fie anunțată ca fiind una obligatorie.

„Această regulă situează Spania în fruntea Uniunii Europene în domeniul abatorizării, și, pe lângă asigurarea bunăstării animalelor în etapa sacrificării, îmbunătățește garanțiile de siguranță alimentară pentru consumatori”, a declarat ministrul spaniol al Protecției Consumatorului, Alberto Garzon.

Purtătorul de cuvânt al guvernului spaniol, Isabel Rodriguez, a anunțat că măsura a fost deja convenită cu reprezentanții industriei cărnii

Guillermo Moreno, directorul executiv al Equalia, ONG-ul care a făcut demersuri pentru instalarea sistemului de supraveghere video, a declarat că este mulțumit de aplicarea obligatorie a măsurii, care este „un prim pas necesar și important pentru ridicarea standardelor de bunăstare a animalelor în abatoare”, precizând că Anglia, Scoția și Israelul au introdus deja măsura în abatoarele lor.

„Pentru noi, acest decret nu este altceva decât o mare oportunitate de a demonstra societății angajamentul nostru față de bunăstarea animalelor. Noi am început instalarea camerelor video, în urmă cu trei ani, cu mult înainte de a deveni obligație, prin decizie guvernamentală”, a declarat spus Herranz.Alberto Herranz, directorul INTERPORC.

Potrivit acestuia, sectorul spaniol al creșterii porcilor este pe primul loc în lume în ceea ce privește bunăstarea animalelor.

Un cinematograf din Polonia asigură energia electrică pentru vizionarea filmelor cu ajutorul bicicletelor fixe