Amendă pentru turiștii care calcă pe nisipul unei plaje din Italia

Spiaggia Rosa, plaja cu nisip roz din Sardinia, poate fi admirată de turiști doar de la distanță

Spiaggia Rosa, cea mai cunoscută plajă din Sardinia poate fi admirată de turiști doar de la distanță deoarece autoritățile locale au decis interzicerea accesului din cauza faptului că era suprapopulată, nefiind posibilă conservarea ei, în condiții optime, potrivit romaniatv.net.

Românii care aleg Sardinia că destinație de vacanță trebuie să știe că interdicția impusă de autoritățile din Italia prevede și amenzi foarte mari.

Astfel, pentru călcarea pe nisipul plajei Spiaggia Rosa amenda este de 500 de euro. Dacă turistul este prins cu nisip de pe această plajă, luat ca amintire, amenda este de 3000 de euro. Spiagga Rosa este cea mai spectaculoasă plajă din Sardinia, ea având nisip roz, potrivit denumirii. 

Culoarea unică este dată de combinația dintre resturile de corali, granit și scoici, plaja fiind renumită pentru faptul că nisipul este foarte fin.

Calitatea nisipului, dar și culoarea aparte a făcut ca plaja să fie asaltată de turiști, în ultimii ani. Autoritățile au luat această decizie, de a interzice accesul pe nisipul plajei, pentru a proteja nisipul, deși din punct de vedere economic regiunea va avea de suferit, prin pierderea numărului de turiști. Autoritățile italiene au anunțat că doresc să extindă interdicțiile și pentru alte plaje, astfel încât, înainte de a alege destinația turistică pentru vacanță este recomandabil să fie verificată cu atenție locația respectivă, iar informațiile  să fie, obligatoriu, actualizate.

O insulă din Europa le interzice turiștilor folosirea telefoanelor mobile