Fiica transgen a lui Elon Musk a luat decizia radicală de a se rupe definitiv de tatăl ei și numele acestuia, motiv pentru care a depus o cerere oficială pentru a-și schimba numele de familie și genul, informează Digi24.  

Ea a recunoscut că nu mai locuiește cu tatăl el și nu mai vrea să fie asociată cu el sub nicio formă. De asemenea, Xavier Alexander Musk a decis să-și schimbe numele în Vivian Jenna Wilson deoarece numele corespunde genului ales.

Tânara de 18 ani vrea să preia numele de familie al mamei sale, Justine Wilson, cea care a divorțat de Musk în 2008.

Cererea a fost depusă în aprilie la un tribunal din Santa Monica, California

Reamintim că cel mai bogat om din lume are opt copii: șase cu Justine Musk și alți doi cu cântăreața canadiană Grimes, născuți în 2020 și 2021.

Elon Musk a declarat în urmă cu ceva timp că susține „absolut” persoanele trans, dar „toate aceste pronume sunt coșmaruri estestice.”

Băiatul născut în 2020 a primit numele de X AE A-12 Musk, iar imediat după apariția acestei informații, pe rețelele sociale au început să circule diferite păreri despre ce înseamnă acest nume.

Mama acestuia, cântăreața Grimes, a postat pe o rețea de socializare explicația numelui copilului său.

„X- variabila necunoscută/ AE – termenul AI (dragoste și/sau inteligență artificială) scris în limba elvish/ A-12 – precursorul avionului Lockheed SR-71 Blackbird (care încă deține recordul de viteză stabilit în 1976)

Persoanele transgen sau în forma prescurtată „trans”, au o identitate de gen sau expresie a genului care diferă de cea a sexului biologic. Se estimează că 0,2-3,5%[5] din populația globului se identifica ca transgen sau non-binar. Sexul, orientarea sexuală sau genul sunt noțiuni distincte.

De asemenea, unele  dintre persoanele transgender care își doresc să tranziționeze de la un sex la altul prin mijloace medicale se identifică ca transexuale.

Citește și articolul: Sateliții lui Elon Musk, o amenințare pentru China