Autoritățile chineze de la Beijing au anunțat că sateliții Starlink, produși de compania miliardarului american Elon Musk, reprezintă o amenințare, motiv pentru care au început să caute metode să-i distrugă.

Cu toate acestea, în cazul unui astfel de eveniment, China ar intra în război direct cu Statele Unite, deoarece Musk a semnat contracte cu Departamentul Apărării din Statele Unite.

Primul și singurul român care a ajuns vreodată în spațiu, Dumitru Prunariu, a declarat pentru Digi24 că sateliții nu pot fi sub controlul cuiva, decât al proprietarului ei.

Sateliții Starlink asigură o rețea globală, independentă

„El (n.r Elon Musk) semnează deja contracte cu Pentagonul pentru a o folosi și în scopuri militare. În China, internetul este controlat, ceea ce ar înseamna ca, printr-o rețea independentă, cetățenii chinezi să poată primi informații, mesaje, să poată comunica liber cu întreaga lume și să beneficieze de softuri pe care statul chinez le interzice. În aceste condiții, rețeaua lui Elon Musk e considerata periculoasă pentru China”, a spus Prunariu, potrivit Digi24.

 De asemenea, primul român ajuns în spațiu este de părere că rețea lui Elon Musk are peste 2.400 de sateliți, iar China a început să facă studii despre ce ar însemna apărarea sau distrugerea împotriva acestei rețele conduse de cel mai bogat om din lume.

Totodată, Prunariu a precizat că în cazul în care China va distruge sateliții, asta ar însemna un război.

„(…) Ar înseamna declanșarea unui conflict. Deși acesta (conflictul – n.r.) se prefigurează, ținând cont că Taiwanul e sub amenințarea Chinei, de a fi cucerit, e considerat parte integrantă. În condițiile acestea, lucrurile ar putea degenera ca în Ucraina”, a mai spus acesta.

Prunariu este ferm convins că Musk va investi mulți bani pentru a proteja această rețea ce este ulitizată și de Pentagon.

Reamintim că Elon Musk a semnat un contract cu Departamentul Apărării din Statele Unite pentru dezvoltarea de noi tehnologii pe platforma Starlink, inclusiv instrumente prin care să fie dedectate armele hipersonice.

Sistemul lui Musk este considerat a fi de nedistrus, deoarece sistemul poate funcționa în continuare, chiar dacă vor fi distruși mai mulți sateliți.

Citește și articolul: Elon Musk dă 100 de milioane de dolari oricui invetează tehnologia perfectă de captare a emisiilor de dioxid de carbon