Sursă foto: Facebook/Mircea Rusu
Sursă foto: Facebook/Mircea Rusu

Cântărețul Mircea Rusu ar fi primit mită 400.000 de lei în perioada cât era primar. Prin urmare, a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu suspendare.

Decizia a fost luată de judecătorii Tribunalului Mureș și poate fi contestată cu apel.

Dubla acuzație: în calitate de primar al comunei Band, a solicitat şi primit cu titlu de mită de la un administrator al unei societăţi comerciale, suma de 35.000 lei în scopul derulării în bune condiţii a aceluiaşi contract de lucrări.

Mircea Rusu, cunoscut pentru melodiile „Omul bun și pomul copt” și „Iarba verde de acasă”, a fost trimis în judecată de DNA, în anul 2017

El a fost acuzat că, în cursul anului 2008, a primit mită peste 400.000 de lei (dintr-o promisiune de 800.000 de lei) pentru un contract de lucrări edilitare în valoare de peste opt milioane de lei, arată publicația Gândul.ro.

În perioada iulie – 12 august 2008, inculpatul Rus Mircea (n.r. noul nume al cântărețului), în calitate de primar şi ordonator de credite al comunei Band, judeţul Mureş, la diferite intervale de timp, a acceptat de la inculpatul Trofin Iulian, director al unei societăţi comerciale, promisiunea remiterii cu titlu de mită a sumei de 800.000 lei, în scopul atribuirii şi derulării în bune condiţii a unui contract de execuţie lucrări în valoare de 8.379.088,51 lei către o altă societate comercială de la care inculpatul Trofin Iulian urma să subcontracteze lucrările respective”, au transmis atunci procurorii, citați de Antena 3.

DNA: ”Inculpatul Rus Mircea a primit de la inculpatul Trofin Iulian, cu titlu de mită, în mai multe tranşe, suma totală de 400.000 lei”

Conform rechizitoriului DNA, la data 23 septembrie 2008, contractul de execuţie lucrări a fost atribuit societăţii agreate. Ulterior, până la data de 14 august 2009, inculpatul Rus Mircea a primit de la inculpatul Trofin Iulian, cu titlu de mită, în mai multe tranşe, suma totală de 400.000 lei.

Pentru a ascunde şi pentru a disimula adevărata provenienţă a sumei menţionate anterior, inculpatul Rus Mircea a încheiat cu inculpatul Trofin Iulian un înscris sub semnătură privată intitulat contract de împrumut”, se arată în rechizitoriu.