Senatorul Alfred Mihai Laurențiu a fost prezent la Iași, în cadrul unei importante ședințe plenare

Senatorul a participat la rectificarea și votul ”DECLARAȚIEI COMUNE” a Comisiei pentru Politică Externă și Comisiei Juridice, de Numiri, Disciplină, Imunități și Validări din Senatul României și respectiv a Comisiei Politică Externă și Integrare Europeană și Comisia Juridică, Numiri și Imunități din Parlamentul Republicii Moldova

Senatorul PSD de Ilfov, Alfred Laurențiu Mihai a vizitat orașul Iași, într-o vizită de lucru a Comisiei Politică Externă și Integrare Europeană și Comisia Juridică, Numiri și Imunități din Parlamentul Republicii Moldova.

Potrivit declarațiilor făcute astăzi, 20 mai, pe contul de Facebook, senatorul a precizat că ședința plenară la care a participat plenară s-a desfășurat în Aula Magna ”Carmen Sylva” a Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iași.

Aici, a avut loc rectificarea și votul ”DECLARAȚIEI COMUNE” a Comisiei pentru Politică Externă și Comisiei Juridice, de Numiri, Disciplină, Imunități și Validări din Senatul României și respectiv a Comisiei Politică Externă și Integrare Europeană și Comisia Juridică, Numiri și Imunități din Parlamentul Republicii Moldova.

Alfred Laurențiu Mihai: ”Sunt onorat și totodată emoționat că am fost parte la un moment istoric, vizita de lucru la Iași a Comisiei Politică Externă și Integrare Europeană și Comisia Juridică, Numiri și Imunități din Parlamentul Republicii Moldova”

Această ședință plenară s-a desfășurat în Aula Magna ”Carmen Sylva” a Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iași. Aici a avut loc rectificarea și votul ”DECLARAȚIEI COMUNE” a Comisiei pentru Politică Externă și Comisiei Juridice, de Numiri, Disciplină, Imunități și Validări din Senatul României și respectiv a Comisiei Politică Externă și Integrare Europeană și Comisia Juridică, Numiri și Imunități din Parlamentul Republicii Moldova.

”DECLARAȚIA COMUNĂ” a fost adoptată conștientizând profunzimea legăturilor existente, dialogul și cooperarea la toate nivelurile între România și republica Moldova”, a scris, pe contul de socializare, senatorul PSD.

Printre obiectivele principale asumate în comun au  fost:

  • Implementarea proiectelor strategice bilaterale și interconectările din domeniul energiei, transporturilor și infrastructurii.
  • Demersurile întreprinse de Republica Moldova prin înaintarea cererii de aderare la UE.
  • Angajamentul solid asumat de autoritățile Republicii Moldova pentru implementarea de reforme în domenii precum cel al justiției, combaterii corupției, consolidării statului de drept, al bunei guvernări și al eficientizării administrației publice.