Sursa foto: Facebook/ Alfred Laurențiu

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Alfred Laurențiu a precizat că votarea legii offshore este un pas foarte important în ceea ce privește creșterea independenței energetice a României.

„Legea offshore, reglementează condițiile de exploatare a zăcămintelor din Marea Neagră, și a fost adoptată azi de Senat cu 91 de voturi pentru și 13 împotrivă. În favoarea proiectului au votat parlamentarii tuturor partidelor, mai puțin cei de la AUR”, a scris senatorul.

De asemenea, Alfred a precizat că proiectul de lege pe care l-a votat astăzi în Senat aduce doar beneficii tuturor românilor și firmelor din România.

Legea offshore a fost votată în Senat cu 91 de voturi pentru

Acest proiect de lege pe care l-am votat astăzi în Senat aduce beneficii tuturor românilor și firmelor din România! Conform legii, se vor putea finanta proiecte de investiții în infrastructura de gaz, și din redevența obținută în urma exploatării gazelor din zona Mării Negre, pe lângă celelalte surse de finantare disponibile precum PNRR”, a mai declarat Alfred Laurențiu.

De asemenea, acesta a mai menționat faptul că, potrivit legii, 40% din profitul obținut din extragerea zăcămintelor le revine investitorilor, iar 60% statului român.

„Proiectul merge acum la Camera Deputaților, for decizional. Coaliția de guvernare are majoritate în ambele camera ale Parlamentului, și este de așteptat ca legea să treacă fără probleme”, a concluzionat Alfred Laurențiu.

Reamintim că că senatorul PSD a fost într-o vizită oficială în Albania unde s-a întâlnit cu reprezentanții grupului parlamentar al partidului de guvernământ, dar si cu reprezentanții grupului parlamentar al principalului partid de opoziție.

„Principalele subiecte de discutie au fost aderarea Albaniei la Uniunea Europeană, colaborarea dintre cele doua țări ca membre NATO în contextul agresiunii Federației Ruse din Ucraina și dezvoltarea cooperarii dintre cele două țări pe plan economic,cultural, educational și administrativ!”, a scris Alfred Laurențiu.

Citește și articolul: Alfred Laurențiu, în vizită oficială în Albania