Sursa foto: Facebook

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, senatorul PSD Alfred Laurențiu a anunțat că în prima zi a vizitei oficiale în Albania s-a întâlnit cu reprezentanții grupului parlamentar al partidului de guvernământ, dar si cu reprezentanții grupului parlamentar al principalului partid de opoziție.

De asemenea, acesta s-a întâlnit și cu președinta Parlamentului albanez, Lindita Nikolla și cu doamna președinte a Comisiei de Afaceri Externe, Mimi Kodheli.

„Principalele subiecte de discutie au fost aderarea Albaniei la Uniunea Europeană, colaborarea dintre cele doua țări ca membre NATO în contextul agresiunii Federației Ruse din Ucraina și dezvoltarea cooperarii dintre cele două țări pe plan economic,cultural, educational și administrativ!”, a scris Alfred Laurențiu.

Agenda senatorului PSD în următoarele zile. Discuții importante privind relația dintre România și Albania

Totodată, senatorul social-democrat a mai precizat că în prima zi de discuții s-a vorbit despre necesitatea retrocedării de către Statul Albanez a Casei Nicolae Iorga din Saranda, o proprietate cu o simbolistica specială pentru România.

Acesta a precizat că răspunsurile partea omologilor albanezi sunt promițătoare in ceea ce privește aceasta retrocedare către statul român.

„Întâlnirile de astăzi s-au finalizat cu o conferința de presa comuna a Domnului Presedintele Partidului Socialist din AlbaniaTaulant BALLA  si al Domnului Presedinte al Comisie pentru Politica Externa a Senatului României Titus Corlatean !”, a concluzionat Alfred Laurențiu.

Reamintim că în urmă cu câteva zile, senatorul social-democrat a vorbit despre importanța sportului în rândul tinerilor. Acesta a menționat faptul că pentru o dezvoltare foarte bună a celor mici, e nevoie o susținere continuă a sportului românesc. Acesta a fost invitat să participe la un meci de fotbal din Liga a II-a.

Citește și articolul: Alfred Laurențiu: „Acord tot sprijinul în promovarea sportului în rândul tinerilor”