Podul Ciurel

Prima etapă a lucrărilor la Podul Ciurel, care trece peste Dâmbovița și Șoseaua Virtuții, au fost finalizate, iar Primarul General Gabriela Firea anunță că încă din această toamnă obiectivul va fi deschis circulației, lucru care va fluidiza traficul din cartierul Militari. Proiectul început în urmă cu mai bine de un deceniu a fost blocat în instanță din cauza conflictului dintre proprietari și municipalitate, ceea ce a dus la întârzierea termenelor.   

„Podul Ciurel este una dintre cele mai complexe lucrări realizate vreodată în Capitală, dar și printre cele mai costisitoare. Începută în urmă cu aproape 12 ani, construcția era blocată când am ajuns Primar General. Am găsit un proiect realizat doar în proporție de 10% și cu un milion de probleme.

Am reușit să finalizăm prima etapă, iar din această toamnă șoferii vor putea circula pe acest pod devenit deja celebru. Ne-am gândit și la etapa a doua, până la bulevardul Uverturii, lucrăm deja la proiectul tehnic. În paralel am decis să regândim coridorul de expropriere care afecta inițial sute de clădiri”, transmite primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Proiectul are trei componente: „Nodul Virtuții” (care presupune un pasaj peste râul Dâmbovița și peste Șoseaua Virtuții cu descărcare în Cartierul Drumul Taberei), o altă secțiune până în Centura Bucureștiului și cea de a treia, din Centura Bucureștiului până în Autostrada A1.

Proiectul urmărește realizarea unui drum expres care face legătura între Splaiul Independenței și Autostrada A1. Se va traversa Șoseaua Virtuții, apoi se poate ieși în cartierele Drumul Taberei și Militari, iar de acolo în Centura Bucureștiului și mai departe în Autostrada A1.

Citește și: Gabriela Firea anunță începerea lucrărilor la Spitalul Metropolitan București

HashtagNews.ro