Testam Bucuresti

Bucureștenii care au programate vacanțe în Grecia și nu își permit să facă testul de coronavirus, obligatoriu la intrarea pe teritoriul țării amintite, vor putea fi testați în cadrul proiectului inițiat de Primăria Capitalei, derulat prin ASSMB. Cei interesați se pot înscrrie de joi, la adresa vacanta2020@pmb.ro. Condițiile în care cei care pleacă în vacanță pot beneficia de testare gratuită sunt cele din proiectul „Testăm pentru București”, adoptat anterior de Consiliul General al Municipiului București.

„Ne dorim să venim în sprijinul celor care pleacă în Grecia și nu își permit să plătească un test. Nu sunt de acord că prin această categorie a turiștilor se aglomerează aparatele PCR, noi ne-am pregătit. PMB prin ASSMB are contrate de colaborare, asocieri cu clinici private, avem o capacitate de 1.500 de teste, pe lângă testele care se fac pentru simptomatici.

Nu punem presiune și nici nu dăm la o parte persoanele încadrate în definiția de caz. Au fost săptămâni întregi în care aceste aparate nu au fost folosite. Cetățenii care vor să facă acest test vor fi contactați de către colegii noștri de la PMB și vor fi programați la una dintre cele 12 clinici de stat și private, în funcție de cum au ei programată plecarea în Grecia”, a precizat Primarul General Gabriela Firea.

Reamintim că începând de marți, 14 iulie, turiștii care intră în Grecia, pe la punctul de trecere a frontierei Promachonas, sunt obligați să prezinte la sosire rezultatul negativ al unui test molecular (PCR) pentru COVID-19, făcut cu cel mult 72 de ore înaintea intrări în Grecia.

Primăria Capitalei are deja în derulare mai multe programe de testare a bucureștenilor asimptomatici din mai multe categorii socio-profesionale, iar acum numărul beneficiarilor proiectului „Testăm pentru București!” va fi astfel suplimentat cu 9.000. Acest lucru este posibil după ce Primăria Capitalei, prin ASSMB, a achiziționat, din timp, 5 noi aparate de testare RT–PCR.

Citește și: Al doilea program de testare, lansat de PMB. În 15 minute afli dacă ești pozitiv

HashtagNews.ro