Arafat se enervează: „Este revoltă în capul dumneavoastră!”

Acesta s-a enervat subit când a fost întrebat cum este posibil ca tragedia de la Spitalul din Piatra Neamț să se repete

Coordonatorul DSU Raed Arafat a avut astăzi o reacție nervoasă, în momentul în care jurnaliștii, prezenți la fața locului, l-au întrebat cum este posibil ca după tragedia de la Piatra Neamț, situația să se repete, notează Digi24.

„Este Revoltă în capul dumneavoastră”, le-a replicat Arafat jurnaliștilor, vizibil deranjat de întrebările acestora. Întrebarea inițială se referea la stadiul controalelor petrecute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț, din data de 14 noiembrie 2020, când 10 pacienți internați pe fondul infectării cu Covid-19 au murit în urma deflagrației, un eveniment care seamănă izbitor cu cel de astăzi, de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

Raed Arafat, depășit de situație

„Dacă ați venit să urlați la noi, aici intervenția v-am explicat. Urlați dumneavoastră. Până vedem care este situația…

Lăsați situația până o să vină pompierii să vă spună care e motivul. V-am dat toate detaliile.

Ultimul control aici a fost în noiembrie 2020.

Tonul dumneavoastră…”, a mai spus, nervos, Raed Arafat, potrivit sursei citate anterior.

De menționat că Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” deținea toate avizele necesare funcționării, clădirea fiind modernizată, în ciuda vechimii acesteia (a fost construită în anul 1953), a mai precizat Raed Arafat, șeful DSU.

Procurorii au deschis un dosar pentru ucidere din culpă în rem. Investigații urmează să fie efectuate, pentru a se constata cine este adevăratul vinovat al tragediei în care patru pacienți, internați în secția Covid (Pavilionul 5, parter), au decedat în urma incendiului.

Citește și: Bode, despre incendiul de la „Matei Balș”: „Nu e o dimineață deloc bună”