Bode, despre incendiul de la „Matei Balș”: „Nu e o dimineață deloc bună”

Aparținătorii pacienților de la „Matei Balș” pot suna la 021-264851

Ministrul de Interne, Lucian Bode a declarat că în cel mai scurt timp, Ministerul de Interne va pune la dispoziție un număr de telefon la care aparținatorii pot suna pentru a afla detalii despre starea de sănătate a pacienților internați la Institului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală, anunță AlephNews.

Ministrul Bode a mai spus că prioritar acum este ca toți cei 102 pacienți transferați la alte spitale să fie identificați. Potrivit informațiilor, doi dintre pacienți ar fi, în acest moment, în stare gravă. Ambii au vârste înaintate.

Lucian Bode: „În acest moment se investighează”

„Nu e o dimineață deloc bună. Avem patru victime. Transmit condoleanțe familiilor victimelor. Au fost patru saloane afectate la parterul pavilionul. Practic toată clădirea e afectată de fum, dar incendiul a afectat patru saloane. (…) În acest moment se investighează. Primul apel a fost transmis prin 112 la 5.05. La 5.13 au ajuns primele echipaje și s-a activat planul roșu. (…) Sunt în dialog permanent cu premierul încă de la 5.43, când m-a sunat dl. Arafat. În acest moment, cel mai important lucru e să salvăm toți pacienții Noi vom comunica imediat un număr de telefon unde pot suna aparținătorii, imediat ce vom avea lista celor 102 persoane”, a declarat, la Aleph News, ministrul de Interne, Lucian Bode.

Ministrul Bode a lăudat, de asemenea, rapiditatea cu care pompierii ISU au intervenit în cazul incendiului de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”, declarând că aceștia ar fi evitat o catastrofă. Ne întrebăm, doar, ce catastrofă mai mare s-ar fi putut întâmplă în plus, luând în calcul incendiul cu repetiție (reamintim de Piatra Neamț) și decesul a patru persoane.

Potrivit PRO TV, unul dintre numerele de telefon la care pot apela aparținătorii este: 021-264851.

În acest moment, rudele și aparținătorii pacienților au venit în fața spitalului pentru a se interesa de starea acestora.

Citește și: BREAKING: Incendiu la „Matei Balș”. Trei persoane au fost găsite carbonizate