Poliția de Frontieră: S-a triplat cantitatea de deşeuri ajunsă la graniţele României în acest an

Numărul transporturilor de deşeuri ajunse la graniţele României în prima parte a acestui an este de trei ori mai mare comparativ cu de anul trecut, potrivit statisticilor realizate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Peste 160 de transporturi au fost oprite la vamă şi returnate pe teritoriile statelor vecine, potrivit g4media.ro.

Statisticile centralizate la nivelul MAI arată că, în prima parte a anului 2023, Poliţia de Frontieră Română a descoperit de trei ori mai multe transporturi de deşeuri, comparativ cu perioada similară a anului 2022. Este vorba despre o triplare a numărului de transporturi, dar şi a cantităţii trimise în România.

„Au fost depistate 161 transporturi de deşeuri, de 3 ori mai multe (+107), respectiv 2.271 tone, de 2,9 ori mai multe (+1.495). În toate cele 161 cazuri a fost dispusă măsura nepermiterii intrării în ţară (NPI), deşeurile fiind returnate pe teritoriul statului vecin”, arată MAI. În domeniul gestionării deşeurilor, datele arată că, anul acesta au fost sesizate 454 infracţiuni, cu 6,3% mai multe (respectiv cu 27 de infracţiuni mai multe decât în perioada similară a anului trecut), fiind aplicate 876 sancţiuni contravenţionale, de 2,5 ori mai multe (cu 528 amenzi mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului 2022). De la începutul acestui an, structurile MAI au organizat 4.477 acţiuni în domeniul combaterii operaţiunilor ilegale cu deşeuri, fiind controlate 4.224 obiective.

Lucrările de restaurare ale amfiteatrului roman de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, finalizate în noiembrie