Voiculescu ridică din umeri și zice că „nu știe”, dar că se va ancheta

„Situația e foarte diferită față de Piatră Neamț”, este de părere ministrul Sănătății

Întrebat, la Digi24, despre sursa de încălzire, posibil cauzatoare a incendiului, Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății a declarat că nu are informații potrivit cărora în clădire ar fi existat surse suplimentare de încălzire „decât cele firești”, adăugând că este nevoie de o anchetă care să stabilească cauzele producerii incendiului de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”, din Capitală.

Citește și: Arafat se enervează: „Este revoltă în capul dumneavoastră!”

Voiculescu a mai spus că Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” nu ar fi dus lipsă de finanțare, de-a lungul timpului, având, de asemenea, parte de un management bun. „Situația e foarte diferită față de Piatră Neamț. Vorbim de o finanțare relativ robustă. Trebuie să vedem cauzele. Au fost făcute investiții aproape constant”, a mai declarat Vlad Voiculescu.

Voiculescu nu vrea să generalizeze

De altfel, a adăugat acesta, „nu este bine să generalizăm” și nici să comparăm cele patru incendii survenite la unitățile spitalicești din țară, din ultimele câteva luni, sugerând că, pentru fiecare incendiu în parte, cauza este, în mod cert, diferită. „Dar da, infrastrucura spitalelor este rezultatul unui lung șir de subfinanțare, ăsta e adevărul. S-au construit mall-uri, alte clădiri, spitale mai puțin”, a adăugat ministrul Voiculescu.

Cât despre responsabili, Voiculescu a sugerat că o parte din vină aparține inclusiv oamenilor care lucrează în cadrul unităților medicale, punctând pe lipsa de atenția a unora dintre aceștia. „Există responsabilități și responsabili”, a mai spus acesta.

Reamintim că, în cursul acestei dimineți, patru pacienți aflați în Pavilionul 5 de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” au murit, după ce un incendiu a izbucnit la parterul clăririi unde aceștia erau internați. Primul apel la 112 a fost efectuat în jurul orei 5:00, urmând la ca un sfert de oră să-și facă apariția primele echipaje de pompieri, acompaniate de echipaje de descarcerare, cât și de ambulanțe pentru a-i transporta pe cei 120 de pacienți în alte instituții medicale din București.

Citește și: BREAKING: Incendiu la „Matei Balș”. Trei persoane au fost găsite carbonizate