DIICOT

Omul care a reușit să producă cele mai bune falsuri din istoria României și să devină cel mai mare falsificator de bancnote din plastic din lume a căzut. Procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au anunțat, miercuri, că l-au arestat pe artistul bancnotelor împreună cu membrii grupării pe care o conducea.

DIICOT informează că polițiștii au făcut cinci percheziții domiciliare în București și în Bușteni într-un dosar de falsificare de monedă, complicitate la falsificare de monedă, punerea în circulație de valori falsificate, complicitate la punerea în circulație de valori falsificate, deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori, complicitate la deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori, înșelăciune și complicitate la înșelăciune.

Aceeași sursă mai notează că falsurile realizate de această grupare erau aproape imposibil de identificat.

„Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Oficiului Național Central pentru Combaterea Falsului de Monedă au desfășurat activități de monitorizare a fenomenului de plasare a acestui tip de contrafacere, iar ca urmare a calității superioare a reproducerii, fiind realizate pe suport de polimer și având imitate toate elementele de siguranță destinate publicului (inclusiv microperforațiile, banda iridescentă, imagine latentă, fereastră transparentă, cerneala care își schimbă culoarea, imprimare vizibilă în lumină ultravioletă), fals aproape imposibil de identificat de către persoanele care intră în posesia acestora, din acest motiv a fost denumit generic <<Super Leu>>”, se mai arată în comunicat.

Potrivit DIICOT, gruparea care era formată din trei persoane și-a desfășurat activitatea din 2014 până în prezent și a reușit să falsifice în toată această perioadă un număr de 17.065 bancnote de 100 lei. Întreg prejudiciul se ridică la aproximativ 1.706.500 de lei, susțin procurorii.

Citește și: Prinde-mă! Dacă poți! Și-au putut. Șeful ADP Sectorul 4, trimis în judecată de DNA pentru că a ocupat fraudulos funcția, timp de 12 ani

HashtagNews.ro