Toate traseele turistice din masivul Ceahlău, închise din cauza vremii nefavorabile

Măsura a fost luată pentru prevenirea accidentelor montane cauzate de epuizare fizică, hipotermie şi şi riscul crescut de producere a avalanşelor.

Toate traseele turistice din masivul Ceahlău au fost închise, începând de joi, din cauza cantităţilor mari de zăpadă căzută. La peste 1.600 metri s-a depus peste un strat deja existent compactat şi îngheţat, potrivit g4media.ro.

Prefectul de Neamț, Vasile-Adrian Niţă, a declarat că măsura a fost luată pentru prevenirea accidentelor montane cauzate de epuizare fizică, hipotermie şi având în vedere şi riscul crescut de producere a avalanşelor.

”Măsura este necesară până în data de 9 aprilie inclusiv. În cursul zilei de mâine, o echipă Salvamont va deschide o cale sigură de acces spre Cabana Dochia, prin curmătura Lutu Roşu sau Jgheabul cu Hotare şi va verifica plasa de protecţie care împiedică şi direcţionează accesul turiştilor spre zona Jgheabului Cabanei Dochia, considerată zonă de risc mare”, a declarat prefectul Vasile-Adrian Niţă. Potrivit sursei citate, în acest moment la Cabana Dochia nu se află niciun turist. Cabana nu are probleme legate de lipsa alimentelor sau a apei potabile. Traseele marcate din Parcul Naţional Ceahlău sunt căi de comunicaţie omologate de Guvernul României şi sunt în administrarea Serviciului Salvamont Neamţ.

Dan Diaconescu reținut pentru 24 de ore, suspectat că ar fi întreținut relații sexuale cu minore