Dan Diaconescu reținut pentru 24 de ore, suspectat că ar fi întreținut relații sexuale cu minore

Potrivit unor surse, în 2020 şi în 2021 Dan Diaconescu ar fi plătit unei fete pentru a întreține relații sexuale între 300 şi 400 de lei cu o adolescentă de 15 ani şi 4 luni.

Dan Diaconescu a fost reținut pentru 24 de ore în noaptea de joi, fiind suspectat de procurori că în urmă cu trei ani a întreţinut relaţii sexuale cu minore. Anchetatorii au ridicat mai multe echipamente informatice după cele două serii de percheziţii efectuate în casele fostului patron OTV, cea de la cea din Mamaia şi la cea din Capitală, potrivit g4media.ro.

Potrivit unor surse din anchetă, în 2020 şi în 2021 Dan Diaconescu ar fi plătit unei fete pentru a intretine relatii sexuale între 300 şi 400 de lei cu o adolescentă, ştiind că fata avea atunci 15 ani şi 4 luni.

Dan Diaconescu ar fi întreţinut relaţii sexuale cu ea în Bucureşti dar şi în Constanţa si ar fi cumpărat ulterior servicii sexuale şi de la sora sa geamănă. În aceeași perioadă, Dan Diaconescu ar fi încercat să găsească o fată virgină, potrivit aceloraşi surse. Una dintre gemene l-ar fi atras într-o capcană, l-ar fi fi filmat şi şantajat cu imaginile compromiţătoare.

Dan Diaconescu, ziarist care a deținut postul de televiziune OTV, a fost condamnat în 2015 la cinci ani și la șase luni de închisoare pentru șantajarea unui primar. Acesta a fost eliberat condiționat din închisoare după ce a efectuat aproape 3 ani din pedeapsă.

Avocatul lui Dan Diaconescu, Alexandru Murărescu, a declarat, joi seară, că acuzaţia pe care procurorii au adus-o clientului sau este că, acum trei ani, acesta ar fi întreţinut relaţii sexuale cu două minore, prostituate, fără să li se comunice vârsta tinerelor la care se face referire în anchetă.

Murărescu a precizat că Dan Diaconescu i-a spus că nu a întreţinut niciodată raporturi sexuale cu prostituate. Întrebat despre fotografiile în care Dan Diaconescu apare alături de două fete, avocatul său a răspuns: “Asta este singura informaţie pe care vă pot da la modul verificat. E vorba de ziarul Cancan. Acolo apare o fotografie cu Dan Diaconescu şi cu două tinere, cu chipul blurat. Arătându-i această fotografie lui Dan Diaconescu, acesta a spus foarte clar, nici vorbă, era vorba de două refugiate ucrainene. Nici vorbă de aşa ceva. Nu erau două fete în sensul că reţine Parchetul că ar fi avut anumite relaţii. Dan Diaconescu, dacă se plimbă în Constanţa sau oriunde în ţara asta, credeţi-mă, este asaltat de oameni. Mi-a spus că le cunoaşte, cred că stau aproape de locuinţa lui. Ceea ce însă am reţinut este că atât procurorul de caz, cât şi ofiţerii de poliţie judiciară, au spus că în niciun caz de la ei nu au provenit astfel de informaţii. Într-adevăr, am verificat cu unul dintre poliţişti arătându-i fotografia respectivă şi zice că nu e vorba de ele. Deci ceea ce spune Dan se confirmă”.

MAE: Restricţii de circulaţie în Ungaria, pentru autocamioane, în perioada 6-10 aprilie