Lecții despre pericolele drogurilor, susținute de avocații din Mureș

Prima activitate va fi conferința-dezbatere ”Drogul, calea spre infern”, în cadrul proiectului ”Fii Avocat în Școala Ta”

Avocații din cadrul Baroului Mureș se vor implica în mai multe activități care să ducă la conștientizarea populației față de riscurile unor acțiuni ilegale. Prima activitate de acest tip va avea loc în 19 aprilie, de la ora 14.30, când va avea loc conferința-dezbatere ”Drogul, calea spre infern”, în cadrul proiectului ”Fii Avocat în Școala Ta”, potrivit g4media.ro.

Invitatul special al evenimentului va fi prof.univ.dr. Cătălin Ţone, şeful Serviciului Antidrog din Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, care va prezenta cartea ”Marijuana, zborul spre iad”, povestea reală a unui tânăr pe care drogurile l-au adus la un pas de moarte, a declarat decanul Baroului de Avocați Mureș, Viorel Gorea.

”E foarte clar că avocații nu pot sta deoparte când vine vorba de această problemă, mai ales că sunt implicați, mulți dintre ei, în clauze penale care au ca obiect exact această problemă. Pe de altă parte, în cadrul adunării generale s-a și discutat despre necesitatea realizării unor asemenea dezbateri, cursuri sau conferințe pe teme de actualitate și sigur că baroul nu poate să rămână deoparte față de dezbaterea acestor probleme”, susține avocatul. 

În paralel, specialiştii Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Târgu Mureş continuă acțiunile de instruire săptămâna trecută, ei fiind în mijlocul militarilor din cadrul Batalionului 72 Apărare CBRN ‘Negru Vodă’ din Sighişoara.

”Am urmărit ca militarii să dobândească cunoștințe generale cu privire la tendințele fenomenului consumului și traficului de droguri în România, de asemenea, să cunoască principalele categorii de substanțe și efectele acestora, noțiuni utilizate în domeniul drogurilor, semnele consumului de droguri, cadrul legal și sistemul de coordonare a politicii în domeniul drogurilor. A fost un element de noutate pentru ei, au fost deschiși. Noi vom continua cu aceste activități de instruire și către alți specialiști, polițiști, jandarmi, inspectori școlari, cadre didactice, psihologi școlari, cadre medicale”, spune coordonatorul centrului, Aliodor Roman.

”Am urmărit ca militarii să dobândească cunoștințe generale cu privire la tendințele fenomenului consumului și traficului de droguri în România, de asemenea, să cunoască principalele categorii de substanțe și efectele acestora, noțiuni utilizate în domeniul drogurilor, semnele consumului de droguri, cadrul legal și sistemul de coordonare a politicii în domeniul drogurilor. A fost un element de noutate pentru ei, au fost deschiși. Noi vom continua cu aceste activități de instruire și către alți specialiști, polițiști, jandarmi, inspectori școlari, cadre didactice, psihologi școlari, cadre medicale”, spune coordonatorul centrului, Aliodor Roman. Dan Diaconescu reținut pentru 24 de ore, suspectat că ar fi întreținut relații sexuale cu minore