385.000 de bilete de transport în comun primite anul trecut de clujeni în schimbul deșeurilor colectate

Pentru 15 ambalaje reciclate, se obține un bilet gratuit cu două călătorii pentru transportul public urban

ClujNapoca înregistrează un nou record în materie de deșeuri colectate la aparatele de reciclare cu recompensă. În schimbul a 15 ambalaje reciclate, clujenii obțin un bilet gratuit cu două călătorii pentru transportul public urban, potrivit g4media.ro.

În cartierul Gheorgheni, la un singur punct de colectare au fost adunate peste 60.000 de ambalaje în mai puțin de două săptămâni.

„Cantitate record de deșeuri colectate de clujeni la aparatele de reciclare cu recompensă. În Piața Hermes în numai 13 zile au fost colectate peste 60.000 ambalaje la noul aparat de reciclare cu recompensă”, a anunțat primarul Emil Boc pe pagina sa de Facebook.

În vara anului trecut, administrația locală a demarat un proiect-pilot destinat colectării selective și reciclării. În cartierul Zorilor a fost instalat un container pentru colectarea deșeurilor provenite din ambalaje de băuturi – sticlă, plastic, aluminiu/metal. Ulterior a fost deschis un alt punct de reciclare de acest tip la Piața agroalimentară Flora din cartierul Mănăștur. În iulie 2023, un container dedicat reciclării ambalajelor a fost amplasat și în zona Pieței Hermes din cartierul Gheorgheni .Până în prezent au fost colectate aproape 6 milioane de ambalaje, iar clujenii au beneficiat în schimb de 385.000 de bilete de transport în comun, potrivit datelor anunțate de reprezentanții administrației locale.

Apa Mării Mediterane fierbe la suprafață din cauza caniculei