Trei câini ai jandarmilor constănţeni, adoptați de aceștia 

Cele trei exemplare din rasa ciobănesc german și-au încheiat cariera, la vârsta de aproape 13 ani

Ares, Ben și Silva, 3 exemplare din rasa ciobănesc german, specializarea patrulare – intervenție, își încheie cariera, la vârsta de aproape 13 ani,  toți fiind adoptați de jandarmii alături de care au lucrat, potrivit g4media.ro.

Timp de peste un deceniu, Ares, Ben și Silva au participat alături de jandarmii Grupării Mobile Constanța la sute de misiuni și au făcut deliciul a mii de copii la exercițiile demonstrative prezentate cu diferite ocazii,  se arată într-un comunicat.

,„Astăzi, la final de carieră, ne amintim cu plăcere de momentele când aceștia, în vârstă de numai 3 luni, au pășit în unitatea noastră și unde odată cu parcurgerea diferitelor stagii de pregătire au devenit colegi de nădejde ai jandarmilor. Ca o urmare firească, cei trei câini au fost donați celor alături de care și-au împlinit menirea, adică acelori oameni alături de care au învățat primele comenzi și alături de care și-au petrecut întreaga viață/carieră militară”, se precizează în document. „Are deja locul pregătit, mi-a fost alături peste 12 ani și mi-ar fi părut rău să nu fim împreună, acum la bătrânețe!”, susține plt. Adj. Refigean Gihan, deținătorul lui Ares.

„ Este primul meu câine preluat în jandarmerie, cariera lui este și cariera mea. Chiar dacă are anumite probleme de sănătate specifice ciobănescului german, nu am putut renunța la el”, a declarat plt. Adj. Nucă Marius, deținătorul lui Ben.https://www.hashtagnews.ro/09/05/2023/administratie/elevi-evaluare-limba