Elevii de clasa a II-a susţin, marţi, proba scrisă la Limba şi literatura română şi la limba maternă (pentru elevii din partea minorităţilor naţionale) din cadrul Evaluării naţionale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, potrivit stiripesurse.ro

Proba de citit la Limba română şi limba maternă este miercuri, iar cea la Matematică – joi.

Pe 12 mai va avea loc proba de Limba română pentru minorităţile naţionale, scris şi citit. Elevii de clasa a IV-a vor susţine pe 16 mai proba la Limba română, pe 17 mai – la Matematică, iar elevii din partea minorităţilor naţionale pe 18 mai proba la Limba maternă. Pe 24 mai, elevii de clasa a VI-a au programată proba la Limbă şi comunicare iar o zi mai târziu – Matematică şi Ştiinţe ale naturii.

„Rezultatele obţinute la evaluările naţionale II, IV, VI nu se afişează, nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Aceste rezultate sunt valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin: elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde aceasta se impune; informarea elevilor şi a părinţilor/a reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate şi comunicarea către aceştia, dacă este cazul, a planurilor individualizate de învăţare”, a precizat Ministerul Educaţiei.

Paramedic la ISU Iași, cercetat pentru trafic de heroină