Stadioanele Ghencea și Rapid, pregătite pentru Campionatul European de fotbal Under-19

Campionatul European Under-19, primit așa cum se cuvine în țara noastră. Cele două stadioane au fost restaurate astfel încât să întrunească toate condițiile impuse de UEFA

Stadioanele Ghencea și Rapid, proaspăt reabilitate după normele impuse de UEFA, și-au recăpătat prestigiul de altă dată, fiind pregătite să găzduiască competiții sportive de înaltă clasă. Unul dintre cele mai importante evenimente sportive ale anilor viitori este Campionatul European Under-19, care va avea loc inclusiv în țara noastră, în 2025.

Cel mai bun gazon din țară se află pe Arena Steaua (Ghencea)

În urma restaurării, pe Arena Steaua (Ghencea) au devenit disponibile 31.254 locuri (dintre care 2.678 locuri la secțiunea VIP), pe o suprafață construită de 82.000 mp. În momentul de față, stadionul îndeplinește 100% criteriile impuse de UEFA pentru desfășurarea competițiilor sportive aferente nivelului de clasificare în care se include.

Gazonul de pe Arena Steaua este, în acest moment, cel mai bun din țara noastră. Este vorba despre un gazon de tip hibrid, de ultimă generație, folosit pe cele mai mari stadioane ale lumii, inclusiv în Anglia. Tehnologia a presupus mai multe stadii, printre care instalarea rulourilor de gazon natural pe suprafața pregătită în prealabil.

Rapidul, din nou un stadion de top

Stadionul Rapid este, de asemenea, un alt stadion care a făcut, ani de-a rândul, istorie în fotbalul românesc. La rândul lui, proaspăt reabilitat, se pregătește să-și primească suporterii în tribune, atât la Campionatul Under-19, cât și în cadrul altor competiții cu „ștaif”.

Stadionul Rapid este prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline sportive, cum ar fi: haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet, atletism, dar şi săli de forţă sau recuperare şi pistă de popice. Important de știut că acesta deține un nivel de clasificare UEFA 4 și va are o suprafață desfășurată construită de 40.522 mp.

Foto: Erbașu Construcții

De reabilitatea celor două stadioane s-a ocupat SC Construcții Erbașu SA, companie care și-a adus aportul în ceea ce privește multe reabilitări de la noi din țară, în special atunci când vorbim despre arenele sportive, însă nu numai.

Citește și: Arena Steaua arată acum ca o bijuterie! „Sufletul” stadionului, gazonul, este cel mai bun din țară!