Trei tiruri cu deşeuri provenite din Olanda şi Cehia, oprite să intre în ţară

Automarfarele au fost verificate la Punctele de Trecere a Frontierei Nădlac II şi Borş II

Punctul de trecere a frontierei Nădlac

Trei TIR-uri încărcate în total cu aproximativ 30 de tone de deşeuri aduse din Olanda şi Cehia au fost blocate de autorităţile române să intre în ţară pe la frontiera de vest, după ce s-a constatat că transporturile sunt ilegale, potrivit g4media.ro.

 Cele trei automarfare au fost verificate la Punctele de Trecere a Frontierei Nădlac II şi Borş II 

Tirurile erau conduse de români. „Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, metale neferoase şi diverse bunuri, de la diferite o societăţi comerciale Olanda şi Cehia pentru firme din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi Reprezentaţii Protecţiei Consumatorului.

 În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 29.726 kg de deşeuri, pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse”, a informat, vineri, Poliţia de Frontieră Arad. Autorităţile au dispus ca deşeurile să se întoarcă în ţările de provenienţă.Zece români au murit din cauza gripei în ultima săptămână