Sursa foto: Twitter

Sergio Roberto de Carvalho, cunoscut sub numele de „Major Carvalho”, a fost arestat în Ungaria de poliția federală braziliană, informează AFP.

Traficantul de droguri, unul dintre cei mai cunoscuți la nivel mondial, a fost arestat în urmă cu doi ani în Spania sub o identitate falsă, el fiind eliberat la scurt timp după ce a plătit cauțiunea.

De asemenea, „Pablo Escobar al Braziliei” și-a falsificat un certificat de deces pentru a putea scăpa definitiv de justiție.

Mandatul de arestare pentru „Major Carvalho” a fost emis în noiembrie 2020

Oamenii legii au reușit au confiscat, de la începutul operațiunii de capturare a lui Carvalho, aproape 100 de milioane de dolari de la organizația criminală pe care o conducea.

Operaţiunea a avut ca scop „destructurarea financiară a organizaţiilor responsabile cu transportul a zeci de tone de cocaină către Europa, folosind ca rută în principal porturile braziliene”.

Ancheta a avut ramificaţii în Columbia, Panama, Portugalia, Spania, Belgia, Olanda, România şi Dubai.

Reamintim că spre sfârșitul lunii februarie, o femeie din Brazilia a fost depistată de polițiștii de frontieră din cadrul PPF Henri Coandă cu 1 kg de cocaină ingerată în stomac.

În acest context, inculpata a fost transportată la un spital unde, a eliminat cantitatea totală de aproximativ 1 kilogram de substanță vâscoasă ce conținea cocaină. Femeia a fost prezentată Tribunalului București cu popunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Citește și articolul: Teroare în Columbia. Un cartel de droguri condus de „Otoniel” a lansat o operațiune de asasinare a polițiștilor