Este oficial. Simona Halep se retrage de la Roland Garros

Toată energia și-o concentrează pe recuperare, în vederea participării la JO de la Tokyo

Simona Halep, locul 3 mondial, și-a anunțat retragerea de la Roland Garros, după ce accidentarea de săptămâna trecută, în meciul cu Angelique Kerber, la Roma, necesită o perioadă de recuperare mai lungă decât data la care va începe turneul de Grand Slam de la Paris. Ceea ce speram, încă de săptămâna trecută, să fie doar o accidentare ușoară, fără implicații prea mari asupra calendarului competițional al campioanei de la Paris, a fost spulberat astăzi.

„Cu mare dezamăgire îmi anunţ retragerea de la ediţia din acest an a turneului de la Roland Garros. Din păcate, ruptura de la gamba stângă are nevoie de mai mult timp de recuperare, iar calendarul este foarte aglomerat. Retragerea de la un turneu de Grand Slam este împotriva tuturor instinctelor şi aspiraţiilor mele de sportiv, dar este decizia corectă şi singura pe care o puteam lua în acest moment. Gândul că nu voi fi la Paris mă umple de tristeţe, dar mă voi concentra pe recuperare, voi încerca să rămân pozitivă şi să revin pe teren în momentul în care voi fi în siguranţă”, a scris Simona Halep atât pe Facebook, cât și pe Twitter.

Reacții emoționate au venit din partea WTA, dar și a celor de la Roland Garros. „Așteptăm cu nerăbdare să te revedem pe teren”, i-a răspuns WTA, respectiv „Fă-te bine cât mai repede, Simona! Pe curând”, au răspuns francezii.

Wimbledonul, în pericol

Cum Simona Halep a precizat recent că obiectivul său pentru acest an este obținerea unei medalii olimpice, la Tokyo, iar competiția ce va începe pe 23 iulie, în actualul context participarea la turneul de la Wimbledon, unde este campioană en-titre, este pusă sub semnul întrebării. În acest an, Grand Slam-ul de la All England se va desfășura în perioada 28 iunie – 11 iulie.

Reamintim că Simona Halep a devenit campioană la Wimbledon în 2019, iar anul trecut, acest turneu a fost singurul Grand Slam anulat din cauza pandemiei, fiind prima întrerupere a competiției de după al Doilea Război Mondial.

Citește și: Viața normală, plictisitoare pentru Simona Halep