Foto: News Track
Foto: News Track

În stilul caracteristic, Cristoiu critică și emite afirmații cu o atâta siguranță încât, dacă ești obișnuit să crezi fără a cerceta, vei fi convins că are dreptate. Tehnică banală de manipulare. Dar nu contează banalitatea, atât timp cât îi faci pe cât mai mulți să zică ca tine.

Gândurile lui Cristoiu: o critică, o acuzație și o mică dezinformare

Eu cred că domnul Raed Arafat e de vreo 30 de ani şi se simte aşa o anumită oboseală. Normal era acum să se discute despre condiţia sa”, a afirmat Ion Cristoiu vineri seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu de la Aleph News.

Cu alte cuvinte, de 30 de ani Raed Arafat ocupă aceeași funcție, n-a făcut nimic, și-ar trebui luate măsuri: să-l evaluăm și să-l dăm afară, și-ar dori Cristoiu.

Nu este prima dată când își manifestă antipatia față de Arafat, și nici prima dată când prezintă nu tocmai voalat o afirmație nu tocmai adevărată.

Problemele jurnalistului de odinioară

Adevărul? În septembrie 1990, da, acum 30 de ani, Raed Arafat contribuia la inființarea SMURD-ului. Fără nicio altă funcție, decât aceea de medic. În 2007 a fost numit subsecretar de stat în Ministerul Sănătății Publice până în 2012, când a devenit Ministru al Sănătății. În 2014 a fost numit șef al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), creat în cadrul Ministerului pentru Afaceri Interne și, în prezent, e Secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

Cu alte cuvinte da, știm despre Raed Arafat de 30 de ani, dar în nici un caz nu a pus monopol pe o funcție în ultimii 30 de ani.

Replica nu a întârziat să apară, Raed Arafat încercând să-i explice lui Cristoiu aceste diferențe. Bineînțeles că o simplă căutare pe Google l-ar fi salvat pe ”maestrul” Cristoiu de confuzie, dar se pare că verificarea informațiilor din 3 surse și-a pierdut din însemnătate în jurnalism.

Care sunt realizările lui Cristoiu?

”Nu am obosit să muncesc, nu am obosit să-mi fac treaba, dar m-am săturat de personajele ca dumneavoastră, domnule Cristoiu, care sunt dispuse să denigreze și să murdărească, venind cu știri false și cu informații incomplete, pline de venin, dar care nu au niciun fundament în real.

Dacă mă uit la cei 30 de ani în care am muncit continuu cu colegii mei, pot demonstra oricând ce am făcut și ce am realizat pentru România și pentru sistemul de urgență. Nu știu însa d-voastră cu ce ați putea veni ca realizari, altele decât cele clasice de manipulare și de a răspândi minciuni și mesaje false și tendențioase despre o persoană sau alta.

În concluzie, eu îmi voi continua munca de a construi mai departe, iar dumneavoastră veți continua să răspândiți minciuni și narative false și veninoase, pentru că la vârsta dumneavoastră sigur nu vă veți schimba!”, a scris Raed Arafat pe Facebook.

Altfel spus, numele și vârsta nu înseamnă că mai știi să spui adevărul așa cum o făceai odinioară. Și o afirmație făcută în baza numelui pe care l-ai creat cândva, nu mai e garanția că e și reală.

Citește și: Arafat se enervează: „Este revoltă în capul dumneavoastră!”

Foto