Daniel Ionașcu cere demisia Guvernului, în urma protestelor minerilor

„Acest Guvern este culpabil în opinia mea, nu pentru faptul că nu dă bani acum fiindcă nu are de unde să dea ci prin faptul că a băgat țara aceasta intr-o situație care putea fi soluționată într-o altă manieră”, a spus președinte executiv al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal)

Daniel Ionașcu, președintele executiv al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), cere demisia Guvernului condus de Florin Cîțu în numele partidului pe care îl conduce, adăugând că „în contextul în care situația aceasta nu se va dezamorsa în următoarele 48 de ore, noi partidul dar și personal, vom avea un demers și acesta va însemna de la prezență până la procese care să atragă responsabilitatea factorilor care trebuie să plătească printr-o decizie judecătorească”. Decizia curentă ar trebui pusă în executare, potrivit declarațiilor umanistului, „și în mod evident să arătăm și să demascăm public incompetența unor oameni care pur și simplu calcă peste sufletele, dar mai cu seama calcă peste ceea ce înseamnă dreptul omului de a fi plătit pentru munca lui!”, a scris președintele PPU (social-liberal), Daniel Ionașcu pe pagina sa de Facebook.

Daniel Ionașcu: „Am anunțat cu luni de zile în urmă că ar putea urma o situație de foamete în România”

În același mesaj, Daniel Ionașcu a mai spus că o țara care nu este guvernată de regulile esențiale ale bunului simț, în mod cert se transformă într-o anarhie a lipsei de bun simt în care fiecare va dori să se căpătuiască cum știe în mod propriu.

Mesajul liderului umanist vine în contextul situației dramatice a minierilor din Valea Jiului și a protestelor desfășurate ieri. „Un mineri are altă sursă de venit decât salariul din minerit pe care îl primește din partea statului. Acest Guvern este culpabil în opinia mea, nu pentru faptul că nu dă bani acum fiindcă nu are de unde să dea ci prin faptul că a băgat țara aceasta intr-o situație care putea fi soluționată într-o altă manieră. A băgat în colaps țara pentru că oamenii care au muncit atâta timp nu au putut fi plătiți.”, a mai spus Daniel Ionașcu, insistând pe faptul că oamenii angajați la stat trebuie plătiți, amintind că fiecare dintre aceștia are o familie de care trebuie să aibă grijă, iar cazul minerilor este cu atât mai dramatic cu cât este binecunoscut faptul că muncitorii în subteran nu au avut niciodată salarii uriașe, cu toate că munca depusă este una titanică.

Citește și: Vlad Popescu îi face cel mai frumos cadou tatălui său, Piedone