Maia Morgenstern

Marea actriță a luat o hotărâre care îi va întrista pe mulți: se retrage de pe scenă. A decis să facă public anunțul printr-un monolog pe pagina de Facebook. Pare ironică, pare resemnată și cel mai probabil, totul se leagă de situația teatrului pe vreme de pandemie.

Maia Morgenstern a fost printre primii actori care a luat poziție în privința măsurilor stabilite de guvernanți în privința funcționării teatrelor. A transmis un mesaj clar care, din păcate, a rămas fără răspuns. A solicitat autorităților precizări clare privind modul în care se vor putea redeschide sălile de teatru: ”Aştept informaţii coerente!”.

În lipsa unei soluții, Maina Morgenstern se retrage, rememorează începuturile carierei, greutățile și faptul că a luptat, indiferent de conjunctură.

”Aștept pensia. E vremea. Muncesc de peste patruzeci de ani. Amurgul e violet. Aștept pensia. Merit. Acum patruzeci de ani și ceva, puțin ceva, am căzut la examenul de la facultate. Facultatea de teatru: IATC. Eram 500 de fete pe 4 locuri. N-am intrat. Meritam. Să nu intru: o nepotrivire. Monolog aiurea și poeziile. De forță, de dragoste, populară, fabulă sau de comedie”, a scris Maia pe Facebook.

Întrebată de anul 2020, de pandemie și de ceea ce o neliniștește, Maia Morgenstern a păstrat stilul caracteristic și a răspuns următoarele:

”Am făcut stagiul în provincie. Așa era legea. Nu mi-a fost ușor. Nu pot zice că mi-a plăcut. Câte trei săptămâni de „turnee” și deplasări prin toate satele și catunele din țară, la țară. Sau împrejurimi. Case de cultură sătești. Sau grajduri. Era frig și zloată și noroi și apa prindea pojghiță de gheață în pahar. Dar oamenii ne iubeau, cred”, a completat celebra actriță.

Citește și: Mugur Mihăescu, de la Leana lui Costel, la formator de opinie

#News