Ludovic Orban

Ludovic Orban, memorie scurtă, conduită morală și mai scurtă.

Despre politică există multe proverbe, zicători și cuvinte deocheate. Cumva, pe rând, cam toate dintre acestea ajung să caracterizeze, la un moment dat, politicianul român. Este și cazul premierului Ludovic Orban, cel care acum nu pare să aibă nimic împotriva traseismului politic. Cu toate că, în 2017, părea avantajos să aibă altă părere.

Orban, în 2017

Astfel, potrivit actualului premier, pe vremea aia, liberalii își doreau un proiect de lege care să reglementeze situația stânjenitoare (pentru noi, ceilalți) a traseismului politic. Se vorbea, desigur, și despre pierderea mandatului, pentru un plus de dramatism și de credibilitate.

„Vom depune un proiect de lege pentru a combate traseismul politic, o chestiune care este solicitată de 90% din societatea românească şi cred că este momentul să punem piciorul în prag şi să arătăm clar cine vrea perpetuarea traseismului politic şi cine nu vrea perpetuarea traseismului politic. În ce ne priveşte pe noi, vom iniţia un proiect de lege pentru a interzice traseismul politic, iar parlamentarii care îşi părăsesc partidul pe listele căruia au fost aleşi, să îşi piardă mandatul”, spunea Ludovic Orban, în vara anului 2017, potrivit Bugetul.ro.

De unde tragem concluzia că traseismul e traseism doar dacă-i la alții.

Și… înapoi în 2020

Nu de alta, însă, tot potrivit Bugetul.ro, pe actualele liste PNL Dâmbovița, pentru Camera Deputaților îl găsim pe iubitorul de turism, Liviu Ioan Balint. Plimbărețul Balint se află acum pe poziția a doua a listei, după ce a trecut prin „paturile” politice ale PDL, UNPR, PMP, PSD, Pro România.

Desigur, liberalii vor spune acum că traseismul nu contează, atât timp cât vorbim despre un om competent și demn de a ocupa funcții publice.

Citește și: Majoritatea Guvernului Orban, pe locuri eligibile la „parlamentare”

#News