Doar trei dintre membrii Guvernului Orban nu se află pe lista pentru alegerile parlamentare, mai mult, toți ceilalți 15 sunt pe locuri eligibile, 11 chiar pe primul loc, 4 pe locurile 2 și 3.

Astfel, ministrul Mediului, Costel Alexe – noul șef al Consiliului Județean Iași, va fi înlocuit în Executiv, Bogdan Aurescu (Externe) și Marcel Boloș (Fonduri Europene) nu vor candida la „parlamentare”.

Cei 15 miniștrii liberali care vor candida în decembrie sunt: Ludovic Orban – premier, deschide lista pentru Camera Deputaţilor la Bucureşti, Raluca Turcan – viceprim-ministru, prima pe  lista deputaților la Sibiu, Florin Cîţu – ministrul Finanţelor Publice, primul la Senat la Bucureşti, Marcel Vela – ministrul Afacerilor Interne, deschide lista pentru Senat la Caraş-Severin, Cătălin Predoiu – ministrul Justiţiei, deschide lista pentru Camera Deputaţilor la Prahova, Nicolae Ciucă – ministrul Apărării, deschide lista pentru Senat la Dolj, Virgil Popescu – ministrul Economiei, deschide lista pentru Camera Deputaţilor la Mehedinţi, Lucian Bode – ministrul Transporturilor, deschide lista pentru Camera Deputaţilor la Sălaj, Adrian Oros – ministrul Agriculturii, deschide lista pentru Senat la Cluj, Ion Ştefan – ministrul Dezvoltării, deschide lista pentru Camera Deputaţilor la Vrancea, Nelu Tătaru – ministrul Sănătăţii, deschide lista pentru Camera Deputaţilor la Vaslui. De pe poziția a doua candidează: Violeta Alexandru – ministrul Muncii, pentru Camera Deputaţilor la Bucureşti, în timp ce de pe poziția a treia, Monica Anisie – ministrul Educaţiei, pentru Senat la Bucureşti, Bogdan Gheorghiu – ministrul Culturii, pentru Camera Deputaţilor la Suceava și Ionuţ Stroe – ministrul Sportului, pentru Camera Deputaţilor la Dolj.

Printre aceștia se află și doi candidați care par că nu și-au găsit loc în județele lor, este vorba de Ciucă şi Predoiu, care au fost „paraşutaţi” în fruntea listei la Dolj, respectiv Prahova. Dacă ministrul Ciucă este măcar născut în judeţul Dolj, Predoiu nu are nicio legătură cu Prahova.  

Nu ar fi singurii care se află în această situație. Deputatul USR, Emanuel Ungureanu nu a prins un loc eligibil pe lista de Cluj, astfel că a „fugit” la Buzău. Fost candidat pe lista pentru Consiliul Județean la Galați, din partea PMP, fotbalistul internațional Dorinel Munteanu deschide lista pentru Senat, la Cluj.

Citește și: PNL, cu lista completă pentru parlamentare

#News