Biden îi calcă pe urme lui Trump și acuză monopolul chinez

Președintele Statelor Unite ale Americii i-a îndemnat pe toți cei prezenți la Conferinţa de Securitate de la Munchen, desfăşurată în format online, să lucreze împreună pentru a detrona monopolul pe care China îl deține în acest moment

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, insistă pe faptul că, în momentul de față, China ar monopoliza sectorul economic mondial și, mai mult decât atât, că țara ar practica „abuzuri economice”. În mod atipic, Biden urmează același gen de discurs ca predecesorul său Donald Trump, cu toate că nimeni nu ar fi putut să creadă vreodată că cei doi au ceva în comun. În realitate, cel puțin din acest punct de vedere, fostul și actualul președinte au viziuni similare, notează AFP.

În discursul său, care amintește în mod surprinzător de cel al lui Donald Trump, de la începutul mandatului său, Joe Biden explică implicația guvernului chinez în „subminarea fundațiilor sistemului economic internațional”.

Citește și: Biden vrea independență comercială pentru SUA

Joe Biden își caută aliați împotriva politicilor economice ale Chinei

Președintele Statelor Unite ale Americii i-a îndemnat pe toți cei prezenți la Conferinţa de Securitate de la Munchen, desfăşurată în format online, să lucreze împreună pentru a detrona monopolul pe care China îl deține în acest moment, situația actuală afectând economia multor țări.

„Trebuie să ne pregătim împreună pentru o competiţie strategică pe termen lung cu China. Felul în care SUA, Europa şi Asia vor lucra împreună pentru a garanta pacea, pentru a ne apăra valorile comune şi pentru dezvoltarea prosperităţii în Pacific va fi unul dintre cele mai importante eforturi ale noastre”, a declarat președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden.

În cursul zilei de ieri se sugera ceea ce astăzi s-a confirmat, și anume că preşedintele Statelor Unite ale Americii ar fi vrut depistarea vulnerabilităţilor reţelelor de aprovizionare cu materii prime, mai ales dacă asta implică „naţiuni ce sunt ori probabil pot deveni inamicale ori instabile”, în documentul „scurt” sugerându-se că principalul „inamic”, în acest caz, ar fi chiar China.

Citește și: WhatsApp își informează, din nou, utilizatorii