Un bărbat din Grecia, arestat preventiv pentru provocarea a trei incendii de pădure

Bărbatul şi-a recunoscut faptele şi a primit o amendă administrativă, în conformitate cu ordinul Brigăzii de Pompieri

Un bărbat în vârstă de 57 de ani a fost arestat preventiv marţi deoarece a provocat trei incendii de pădure în regiunea Tzoumerka din nord-vestul Greciei, potrivit cotidianului elen Kathimerini, potrivit g4media.ro.

Sâmbătă noapte, suspectul era în maşina sa, la periferia satului Kalendzi, urmărind cum se manifesta un incendiu lângă locul unde parcase.

El a fost văzut de localnici care au alertat autorităţile, la scurt timp bărbatul fiind arestat după ce pompierii au făcut legătura dintre cel reţinut şi alte două incendii din zonă. Bărbatul şi-a recunoscut faptele şi a primit o amendă administrativă, în conformitate cu ordinul Brigăzii de Pompieri. Luni, patru persoane au fost arestate pentru că au provocat incendii în alte zone ale ţării, între care un tânăr de 20 de ani.

Amenzile pentru provocarea de incendii, majorate

Guvernul elen intenţionează să majoreze amenzile pentru provocarea unui incendiu până la un maxim de 30.000 de euro, de şase ori mai mult decât cele actuale de 5.000 de euro, după cum a declarat ministrul pentru Criză Climatică şi Protecţie Civilă, Vassilis Kikilias, la televiziunea publică elenă (ERT). Numai în luna iulie, un total de 1.470 de incendii de pădure au fost înregistrate în Grecia, ceea ce a detrrminat evacuarea a mii de persoane în diferite părţi ale ţării, în timp ce până acum, în acest an, peste 220.000 de hectare de pădure au fost deja devastate.

O femeie din Iași a cerut ordin de protecție pentru ca soțul ei să nu mai intre în barul familiei