Noi nereguli descoperite de comisarii Gărzii de Mediu pe litoral și în Delta Dunării

Au fost aplicate amenzi în valoare totală de aproape 900.000, în cea de-a doua zi de controale

Comisarii Gărzii de Mediu care au demarat o amplă acţiune de control pe litoral au aplicat noi amenzi, în valoare totală de aproape 900.000, în cea de-a doua zi a acţiunii, potrivit g4media.ro.

”Echipele de comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu au continuat acţiunile de inspecţie şi control pe litoralul Mării Negre şi în Rezervaţia Biosferei ”Delta Dunării”, fiind efectuate verificări la administraţiile publice locale, administratorii plajelor, operatorii horeca etc”, anunţă Garda de Mediu.

Astfel, în cea de-a doua zi a acţiunii, au fost întocmite 25 acte de control, fiind aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 892.500 lei. Verificările au început în 31 iulie, acţiunea fiind programată să dureze până în 7 august .Activităţile de inspecţie şi control vizează, în principal, starea de salubrizare a plajelor şi a zonelor limitrofe acestora, colectarea selectivă a deşeurilor rezultate din activităţile economice, inclusiv alimentarea cu apă şi evacuarea apelor uzate.

”În perioada 31.07.2023- 07.08.2023, Garda Naţională de Mediu desfăşoară acţiuni de inspecţie şi control tematice şi inopinate pe litoralul românesc al Mării Negre şi în Rezervaţia Biosferei ”Delta Dunării”, în zona localităţilor Corbu-Vadu. Activităţile de inspecţie şi control vizează în principal starea de salubrizare a plajelor şi a zonelor limitrofe acestora, colectarea selectivă a deşeurilor rezultate din activităţile economice, inclusiv alimentarea cu apă şi evacuarea apelor uzate”, anunţă Garda de Mediu.

”Au fost întocmite 23 de acte de control, fiind aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 355.000 de lei”, a precizat Garda de Mediu.

O femeie din Iași a cerut ordin de protecție pentru ca soțul ei să nu mai intre în barul familiei