Avertismente imprimate direct pe fiecare țigaretă, în Canada 

Avertismentele vor fi în limbile engleză și franceză si vor include mesaje cum ar fi „Țigările provoacă cancer” și „Otravă în fiecare fum”. 

Canada va fi prima națiune care va începe să tipărească avertismente direct pe fiecare țigaretă, pentru a-i descuraja tinerii să înceapă să fumeze și de a-i încuraja pe ceilalți să renunțe la fumat, potrivit g4media.ro.

Avertismentele, care vor fi în limbile engleză și franceză, vor include mesaje cum ar fi „Țigările provoacă cancer” și „Otravă în fiecare fum”. 

Noile reglementări au intrat în vigoare marți. Începând de anul viitor, canadienii vor începe să vadă noile etichete de avertizare. Până în iulie 2024, producătorii vor trebui să se asigure că avertismentele se regăsesc pe toate țigările king-size vândute. De asemenea, până în aprilie 2025, toate țigările de mărime normală și țigările mici cu filtru de hârtie și tuburi trebuie să includă avertismentele.

Frazele vor apărea în funcție de filtru, inclusiv avertismente privind pericolul pentru copii, deteriorarea organelor și provocarea impotenței și a leucemiei

În luna mai, Health Canada a declarat că noile reglementări „vor face practic imposibilă evitarea avertismentelor de sănătate” pe produsele din tutun. Un al doilea set de șase mesaje este așteptat să fie tipărit pe țigări în 2026. Măsura face parte din efortul Canadei de a reduce consumul de tutun la mai puțin de 5% până în 2035 și urmează unei perioade de consultare publică de 75 de zile care a fost lansată anul trecut. Noi nereguli descoperite de comisarii Gărzii de Mediu pe litoral și în Delta Dunării