Florin Cîțu, curios pe ce s-au dus 60 de miliarde de euro

Domeniul cercetării, sub lupa premierului

În urma ședinței de Guvern, premierul Florin Cîțu a acordat o serie de declarații de presă în care a vorbit, printre altele, de banii care s-au dus spre domeniul cercetării. Subliniind colosala sumă de 60 de miliarde de euro, Florin Cîțu și-a pus întrebarea dacă o astfel de sumă investită în acest sector ajută cu ceva poporul român și a promis că va face cercetări pentru a desluși misterul.

Florin Cîțu: „Alocam resurse suplimentare în educație”

„Discuțiile pe care le am cu toate sectoarele, nu doar cu acest sector, sunt foarte simple, eu sunt gata să aloc resurse mai multe dar sa le legăm de rezultate și aș vrea în fiecare sector să facem și o analiză calitativă și apoi vom aloca mai multe resurse. S-au alocat către acest sector în 10 ani vreo 60 de miliarde de euro și aș vrea să văd și eu pe ce s-au dus acești bani și dacă se văd și dacă românii simt că acești bani s-au dus în acest sector”, a declarat Florin Cîțu, cu referire la domeniul cercetării.

În altă ordine de idei, premierul a sugerat că că s-ar fi înțeles cu parlamentarii coaliției guvernamentale să nu depună amendamente cu privire la legea bugetului de stat.

„Vom vedea atunci care e soluția (n.r. dacă vor fi depuse amendament în Parlament), eu nu cred că trebuie depășit acest deficit. Poate putem să retrimitem legea înapoi în Parlament, e un deficit agreat la nivel internațional. Eu știu că nu se vor depune amendamente în Parlament.”, a mai declarat premierul, în cadrul declarațiilor susținute după ședința de Guvern.

Citește și: Florin Cîțu: „Decizia este la premier, în Guvern”