Un pompier din Neamț a oferit propria casă unei familii pe care a salvat-o de la incendiu

Pompierul i-a scos din locuinţă pe cei doi adulţi şi trei copii.

 Gest inedit al unui pompier față de vecinii pe care i-a salvat de la incendiul care le-a distrus locuința. Un pompier şi paramedic din cadrul ISU „Petrodava” Neamţ le oferă acestora găzduire în propria casă, potrivit.digi24.ro.Este vorba despre plutonierul adjutant şef Ciprian Manoliu care locuiește lângă familia unde s-a produs incendiul, joi noaptea.

După ce a sunat la 112, pompierul a intervenit pentru a-i scoate din locuinţă pe cei doi adulţi şi trei copii

Purtătorul de cuvânt al ISU „Petrodava” Neamţ, locotenentul Irina Popa, a declarat ca forţele şi mijloacele de intervenţie alocate la locul evenimentului au acţionat pentru lichidarea incendiului, care a produs importante pagube materiale şi care ar fi putut provoca şi pierderi de vieţi omenești.


„De dimineaţă, Ciprian şi alţi vecini inimoşi au început să lucreze pentru îndepărtarea urmelor dezastrului provocat de incendiu. Mai mult de atât, fără să stea pe gânduri, colegul nostru a primit în casă să membrii familiei afectate. Astfel de colegi fac cinste armei pe care o slujesc şi, încă o dată, ni se confirmă că pompierii şi-au ales meseria cu sufletul”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU „Petrodava” Neamţ, locotenentul Irina Popa.

Proprietara casei unde s-a produs incendiul este o femeie în vârstă de 33 ani, însărcinată în luna a opta

Ea a suferit un atac de panică şi uşoare intoxicaţii cu fum. Femeia a fost preluată de echipajul SMURD, fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe Piatra-Neamţ. În urma incendiului au ars acoperişul şi mansarda unei case pe o suprafaţă de aproximativ 250 metri pătraţi, bunurile materiale din camerele de la mansardă şi dintr-o cameră de la parter, documente, un autoturism parcat într-un garaj de lângă casă şi acoperişul unei case învecinate, pe o suprafaţă de 100 metri pătraţi.

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită de pompieri că fiind un scurtcircuit produs la autoturism.

h Cum pot consumatorii casnici să economisească curentul electric