Foto: Pixabay.com

Medicul Valeriu Gheorghiță este coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 din România și vine cu sfaturi pentru românii care, din diverse motive, refuză vaccinarea. Medicul le transmite românilor că incertitudinea este absolut normală, dat fiind contextual în care ne aflăm, iar autoritățile sanitare vor face tot posibilul să ofere răspunsurile necesare.

De asemenea, Valeriu Gheorghiță a venit cu lămuriri, susținând că sunt puține contraindicații legate de vaccinare. I-a îndemnat pe români să aibă încredere în personalul medical și să se informeze din sursele potrivite pentru a lua decizia cea mai bună cu privire la sănătatea lor.

Sfatul medicului Valeriu Gheorghiță pentru românii care refuză să se vaccineze

Valeriu Gheorghiță: ”Trebuie să avem încredere în personalul medical”

”Fiecare ezitare, fiecare întrebare, fiecare reticență este absolut legitimă, important este să fim suficient de capabili, noi, să oferim răspunsurile necesare fiecărei persoane. Aș spune că trebuie să avem încredere în personalul medical, să discutăm cu medicii de familie, să discutăm cu medicii care cunosc istoricul nostru medical pentru a putea lua cea mai bună decizie vizavi de indicația de vaccinare.

Din punctul nostru de vedere, în momentul de față sunt foarte puține contraindicații legate de vaccinare. Din acest punct de vedere cred că doar comunicarea și informarea sunt cele potrivite, sunt căile potrivite prin care fiecare persoană poate să ia decizia cea mai bună care să-i asigure protejarea sănătății a lui, a familiei, a celor dragi și a comunității în general”, a spus Dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 din România.

Citește și: Cîțu anunță: „Vaccinarea e gratuită, nu va fi obliagtorie”

#News