Neamț, județul din România cu cele mai multe divorțuri

'în România, una din patru căsnicii se termină printr-un divorţ

Rata divorţurilor s-a dublat în ultimele trei decenii în România, potrivit statisticilor. În România, recordul la divorţuri a fost înregistrat la nivelul judeţului Neamţ, potrivit romaniatv.net.

În prezent, în România, una din patru căsnicii se termină printr-un divorţ. La nivel mondial femeile sunt cele care iau cel mai des iniţiativa separării definitive. La fel stau lucrurile şi în România. La noi în ţară, cea mai mare rată a divorţurilor se înregistrează în judeţul Neamţ, potrivit datelor Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor 2021, făcute publice în luna februarie 2023.

Situația civilă a locuitorilor nemţeni este următoarea, 93.045 bărbați necăsătoriți,  83.368 femei necăsătorite, 109.866 bărbați căsătoriți, 112.985 femei căsătorite, 4.868 bărbați văduvi,  21.911 femei văduve.

28.160 de persoane din județul Neamț au decis să se despartă de partenerul sau partenera de viață în 2021, după cum o arată datele de la Recensământ.

Din totalul acestora, 14.827 sunt femei, restul de 13.333 fiind bărbați.

Numărul femeilor care au renunţat la statutul de soţie este mai mare cu peste 1.000 decât cel al bărbaților, potrivit statisticilor realizate de specialiști. În top trei cel mai des invocate motive de divorţ se-numără violenţa în familie, sărăcia şi plecarea la muncă în străinătate a partenerului de viaţă. „În general, cauzele divorţurilor sunt violenţa în familie, generată mai ales de consumul de alcool şi precaritatea resurselor materiale. Însă, după intrarea ţării în UE, s-a mai adăugat una: plecarea unui membru al familiei în străinătate, la muncă, ceea ce face ca relaţiile de cuplu să se deterioreze pe fondul înstrăinării pentru o perioadă lungă de timp”, a explicat un avocat din județul Neamț.

Caz de înșelăciune în Prahova: colete livrate care conțineau alte bunuri decât cele comandate