Fost director adjunct din Primăria Târgu Mureş, trimis în judecată de procurorii DNA

El este acuzat de fals în înscrisuri şi instigare la abuz în serviciu.

Un fost director adjunct din Primăria Târgu Mureş a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru fals în înscrisuri şi instigare la abuz în serviciu. În anul 2022, ar fi semnat documente cu date nereale care facilitau plata unor facturi pentru lucrări, potrivit stiripesurse.ro.

DNA anunţă, miercuri, trimiterea în judecată a lui Şagău Zenovia-Maria, la data faptelor director adjunct în cadrul Serviciului Public de Utilităţi Municipale din aparatul de specialitate al Primăriei Municipiului Târgu Mureş. – instigare improprie la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (două fapte).

 Ea este acuzată de instigare improprie la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (două fapte), – fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (două fapte),

Au mai fost trimise în judecată patru persoane fizice, doi administratori ai unei societăţi comerciale, un şef de serviciu din cadrul aceleiaşi firme, un diriginte de şantier. 

Potrivit DNA , faptele ar fi fost comise în cursul anului 2020, în contextul derulării unui contract ce avea ca obiectiv “Lucrări de amenajare Parc Municipal, Centru de Atletism şi Stadion” încheiat între Primăria Municipiului Târgu Mureş şi o asociere de firme din care făcea parte şi societatea celor trei inculpaţi.

 ”Inculpata Şagău Zenovia-Maria, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi semnat şi aprobat mai multe documente (parte dintre acestea conţinând aspecte necorespunzătoare adevărului) ce ar fi permis decontarea nelegală de către instituţia publică a unor facturi ce priveau achiziţia unor materiale de construcţie în valoare totală de 2.148.464 lei cu TVA”, anunţă DNA. Potrivit procurorilor, în realitate, la data achitării facturilor, majoritatea materialelor de construcţie nu s-ar fi aflat în patrimoniul constructorului, fiind achiziţionate de acesta ulterior.

Neamț, județul din România cu cele mai multe divorțuri