Clotilde Armand

Magia este pretenția că ai putea manipula forțele supranaturale. Sau, în cazul politicienilor, pretenția că dreptatea este mereu de partea lor.

Clotilde Armand a decis să împartă pliante, acțiune care l-a enervat la culme pe un agent de pază. Simțindu-se jignită și victimă a limbajului agresiv, Clotilde s-a oprit din împărțit pliante în spațiul real și public, și a trecut la nivelul următor: a împărtășit pățania în spațiul public, dar virtual. Adică pe Facebook:

”Toate bune și frumoase până când agentul de pază al magazinul a început să fie agresiv verbal cu mine strigând: ″Panaramă!″. Apoi a insistat să plecăm de acolo pentru că așa vrea el. Evident că n-am părăsit locul pentru că nu eram pe moșia lui. Noi eram pe domeniul public. Între timp a sunat la Jandarmerie și de față cu jandarmii i-a spus unui coleg: ″îți dau o stângă!″.

Amenințări și prostie multă. Comportament mizerabil. Bon. Acum, din toată această nefericită întâmplare aș vrea să îi transmit stimabilului agent (care nu purta mască de protecție până la sosirea jandarmilor) că voi fi în fiecare zi în fața acelui magazin și voi vorbi cu cetățenii. E dreptul meu și nu mă las intimidată de prostia agresivă”, a povestit ea într-o postare pe Facebook.

Părere proprie: nu răspunzi la agresiune cu agresiune. Există oameni și oameni, educație lipsă sau răutate gratuită. Faptul că decizi să cataloghezi public un act ca ”prostie agresivă”, faptul că te smiorcăi pe Facebook pentru un like în plus, nu îți va face mare cinste.

Ca politician ai două categorii de public: cei care te iubesc și cei care te urăsc. Cam în asta stă magia.

Dar, tot ca politician te adresezi tuturor. Ignoră lipsa de educație și nu face dintr-un scandal, un scandal mai mare. Sau, dintr-un cuvânt, un show public.

Citește și: PSD acuză plagiatul, Alexe n-are timp de „non-știri”, fiind în plină campanie electorală

#News