harvey wienstein abuse

Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPCA) din Bistrița-Năsăud face o anchetă socială la familia primarului din Sângeorz Băi și vor determina dacă mediul familial mai este adecvat pentru cei trei copiii primarului, după apariția imaginilor în care Traian Ogâgău își pedepsește și își umilește fata, o minoră de 14 ani.

„Ancheta socială presupune ca o echipă specializată să facă evaluarea copiilor din punct de vedere psiho-social, să vedem în ce măsură mediul familial mai este adecvat pentru ei, ce nevoie de sprijin au acești copii și cum pot fi ei susținuți în această perioadă”, a precizat, joi seara, la Digi24, Mădălina Turza, preşedintele ANDPCA.

În acest caz a fost deschis un dosar penal, in rem deocamdată, pentru rele tratamente aplicate minorului. Rezultatele anchetei sociale vor veni însă înainte de finalizarea anchetei finale, potrivit Mădălinei Turza.

În 2019-2020 au fost circa 16.000 de cazuri de abuz, neglijare și exploatare în familie, iar diferențele între urban și rural nu sunt semnificative, ceea ce arată o problemă socială gravă ce ține de educația oamenilor și de un determinism social, adică suntem purtătorii experiențelor propriei copilării și perpetuăm modele greșite și traume asupra propriilor noștri copii, a precizat oficialul ANDPCA.

Aceasta a mai precizat că a adresat către Facebook o cerere pentru retragerea imaginilor cu fata umilită de pe rețelele sociale, precum și către presă, pentru a proteja drepturile minorei.

Traian Ogâgău candidează independent, dar se afișează în campanie cu însemnele PNL și susține că este candidat susținut de liberali pentru un nou mandat. De partea cealaltă, PNL a reacționat, iar potrivit președintelui filiale Bistrița Năsăud, PNL se dezice de Traian Ogâgău.

Citește și: Ogâgău, primarul care și-a filmat copilul în ipostaze umilitoare, cercetat de procurori

#News