PSD face acuzații grave la adresa ministrului Mediului Costel Alexe. Potrivit social democraților, acesta ar fi suspectat că și-ar fi plagiat teza de doctorat. Astfel, conform suspiciunilor, PSD este de părere că ministrul ar trebui demis de urgență, declarând că președintele țării ar trebui să intervină în acest scandal.

PSD vrea demisia

„Ministrul Mediului Costel Alexe suspectat că a plagiat în teza de doctorat, trebuie demis imediat, conform standardului enunțat chiar de președintele Iohannis. Dacă șeful Guvernului ezită să facă asta, Klaus Iohannis trebuie să intervină urgent! Altfel, înseamnă că PNL reevaluează nu doar corupția și traseismul, ci și plagiatul. La guvernare, nici plagiatul nu li se mai pare dureros ca o plagă, ci tinde să fi devenit obișnuit ca o șpagă”, se arată în postarea celor de la PSD.

Alexe reacționează: „O non-știre. Un atac mârşav”

Pe de altă parte, ajungându-i la urechi propunerile PSD, Costel Alexe se apără și declară, la rândul său, că vorbim despre „o non-știre” și despre un „atac mârșav”, de vreme ce ne aflăm în plină campanie electorală. Ministrul Mediului, Alexe candidează la șefia Consiliului Județean Iași, fiind, la rândul său, în plină campanie electorală.

Citește și: Programul cultural al lui Costel Alexe: Școala vieții

„Nu aș vrea să stricăm o asemenea frumoasă zi cu o non-știre. E campanie electorală. Intrăm în ultima săptămână, iar adversarii politici sau instituțiile media aservite adversarilor mei se întrec care pe care e mai inventiv. Trebuie spus foarte clar că nu este un plagiat. Nu s-a pus nicio secundă problema. Din păcate e un atac mârșav la instituția la care am urmat cursurile școlii doctorale, la adresa comisiei de doctorat și a conducătorului meu. Am demonstrat atât în cariera educațională, cât și cea profesională transparență, onestitate. Am respectat legea și reglementările în vigoare. E un fals”, spune ministrul Mediului, Costel Alexe, în apărarea sa.

Rămâne o singură întrebare: cât timp va mai avea, efectiv, pentru a-și exercita funcția de ministru al Mediului Costel Alexe, în perioada aceasta? Mai are România un ministru al Mediului?

Citește și: Ciolacu se gândește cu groază la 2021

#News