Orban, implicat în incidente rutiere, dar niciodată sub influența alcoolului

Replica președintelui PNL la scandalul în care este implicat Florin Cîțu

Președintele PNL, Ludovic Orban a făcut câteva precizări cu privire la istoricul său într-ale incidentelor rutiere, în contextul scandalului în care este implicat premierul Cîțu, cel care fost găsit conducând sub influența alcoolului. Orban a avut mai multe incidente rutiere, dar niciodată nu a condus în stare de ebrietate.

„N-am condus niciodată sub influența băuturilor alcoolice. Am pus supus frecvent la testul de alcoolemie și nu am consumat alcool la toate teste pe care le-am efectuat. Amendă de circulație am luat în campania pentru prezidențiale din 2004. M-am deplasat la Slobozia unde erau pregătite microbuze și autocare pentru votul multiplu și mergeam cu viteză un pic cam mare și m-a luat radarul și am avut trei luni suspendat permisul. Am avut incidente de-a lungul timpului. M-am răsturnat cu mașina la Iași, dar la fiecare din incidentele pe care le-am avut nu am consumat alcool și de multe ori au fost defecțiuni de natură tehnică”, a spus Ludovic Orban, miercuri, după ședința Biroului Politic Național al PNL.

Citește și: Mihăilă vede necesară implementarea unui program pentru prevenirea alcoolului la volan

Florin Roman vrea mai multe lămuri și îl acuză pe Orban că face „dosare cu șină” colegilor de partid

Florin Roman, unul dintre susținătorii lui Florin Cîțu a afirmat, marți, la TVR1 că atacul la persoană declanșat asupra lui Cîțu a venit chiar de la Orban. „A încercat un șantaj politic la premier. Știa și se lăuda printre apropiați. Orban e un lider de modă veche, el știe că o competiție se mai câștigă în România și cu dosar cu șină”, a declarat Roman, care a adăugat că președintele liberalilor  a „fabricat dosare cu șină” multor lideri PNL. „Eu cred că dacă Orban era corect trebuia să își clarifice problema domniei sale, încă neclarificată, despre accidentul soldat cu rănirea unei fete minore în urma cu câțiva ani în fata Palatului Cotroceni, trebuia să își clarifice răsturnarea cu automobilul când se indrepta spre Vrancea”, a mai spus Florin Roman la TVR1.

E altfel, Roman i-a luat apărarea lui Cîțu după apariția în spațiul public al cazului său, ce a avut loc în urmă cu 20 de ani, și pentru care a plătit la acel moment. „Florin a greșit evident conducând în studenție (n.r. era doctorand la Universitatea din Iowa) sub influența băuturilor alcoolice. La fel ca George Bush, fost senator și presedinte al SUA. Ca mulți alți senatori și congresmeni. Asumarea greșelii este însă un semn că putem să reparăm ce am greșit. Însă un caracter ranchiunos și răzbunător nu mai poate fi rezolvat”, a scris Roman, pe pagina sa de Facebook, săptămâna trecută.

Citește și: Florin Cîțu a stat două zile la „răcoare” pentru conducere sub influența alcoolului