tren

CFR Călători se mândrește cu trecutul: naveta. Sau trenurile de navetă. Pentru cei ce nu știu, trenurile de navetă sunt niște vagoane de marfă pentru oameni, cu locomotive vechi și miros dubios.

Sunt destinate elevilor, iar CFR afirmă cu ambiție că pot facilita transportul acestora spre/dinspre centrele de învăţământ, odată cu începerea noului an şcolar la data 14 septembrie 2020.

Începem învățământul în anul de glorie 2020 cu transport din 1950 și infrasctructură de pe vremea dacilor.

Desigur, minunatele treburi vin și cu instrucțiuni de folosire, norme și reguli: măști și distanțare socială. CFR Călători le va repune în circulaţie, dar nu oricum:

„Masca de protecţie la bordul trenurilor CFR Călători este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum şi în zonele de aşteptare a trenurilor – staţii de cale ferată, peroane, săli de aşteptare.

Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport, inclusiv a persoanelor care au abonamente şi autorizaţii şi pentru a ne putea astfel dimensiona cât mai bine capacitatea trenurilor la numărul de locuri solicitat, recomandăm tuturor călătorilor noştri procurarea biletelor din timp”, se precizează în comunicatul operatorului feroviar.

Ce pot să spun? Bunul simț îmi cere să nu comentez eterna mizerie într-un an de pandemie.

Într-un tren din care ești norocos că ai scăpat fără hepatită, trebuie să porți mască anti coronavirus.

Într-un tren în care nu există sau nu funcționează toaleta, trebuie să ai grijă să nu iei coronavirus.

Într-un tren în care nu faci diferența între 1950 și 2020, trebuie să te gândești la siguranța viitorului.

Condiții de călătorie normale sau septice nu au existat și nu vor exista. Și cu virus și fără virus, românul tot are alergie la educație. Românul nu se simte civilizat dacă nu distruge, dacă nu murdărește și dacă nu dă vina pe autorități, după.

Dar poartă masca cu sfințenie și-și pune încrederea în învățământul românesc.

Citește și: Nelu Tătaru dezvoltă subiectul redeschiderii restaurantelor

#News

Foto