Traficul rutier reluat alternativ, pe un sens, pe Transfăgărăşan

Joi traficul a fost oprit din cauza căderilor de pietre şi aluviuni de pe versanţi

Circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan a fost reluată alternativ, pe un sens, vineri dimineaţă, după ce, în urmă cu o zi, traficul a fost întrerupt, din cauza căderilor de pietre şi aluviuni de pe versanţi. Mai mult de o sută de maşini au fost blocate în zonă, iar echipajele ISU li cele de la Secţia de drumuri au intervenit pentru degajarea carosabilului, potrivit g4media.ro.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat vineri dimineaţă că circulaţia rutieră a fost reluată alternativ, pe un sens, pe DN 7C (Transfăgărăşan), pe tronsonul kilometric 56+700 de metri (loc. Arefu, jud. Argeş) – 116+800 de metri (Bâlea, jud. Sibiu).

Continuă lucrările de curăţare a drumului în localitatea Arefu, judeţul Arges. Zona s-a aflat sub avertizare cod portocaliu de vreme rea care a expirat la ora 2, în această noapte.

Circulaţia rutieră a fost blocată pe Transfăgărăşan, în județul Argeș, pe ambele sensuri, din cauza căderilor masive de pietre de pe versanţi, în urma precipitaţiilor abundente. Circulația pe Transfăgărășan a fost închisă până vineri dimineață la ora 9, anunță prefectul județului Argeș: „Am luat decizia de a opri traficul pentru că vreau să evităm orice pericol. În zona în care au fost aluviuni, plouă în continuare. Codul portocaliu de vreme rea este în vigoare până la ora 2, în această noapte. Acționează în zonă echipe de la Drumuri, 5 echipaje ISU Argeș și 8 echipaje de poliție.” Potrivit prefectului de Argeș, Radu-Valeriu Perianu, în jur de 50 de autoturisme au fost blocate în zonă, iar polițiștii din Sibiu și Argeș au oprit alți șoferi să înainteze. Din primele informații, nu sunt victime și nici pagube materiale.

„În judeţul Argeş, pe DN 7C Transfăgărăşan, tronson kilometric 56 – 63, precipitaţiile abundente recente au produs căderi masive de pietre de pe versanţi. Circulaţia rutieră este blocată pe ambele sensuri de mers. Şi în prezent plouă, cu acumulare de apă şi aluviuni pe carosabil”, informează și Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române. 

O tonă de trufe, confiscată de poliţiştii din Bacău