Nelu Tătaru

Unul dintre cele mai importante subiecte de discuției ale perioadei în curs este legat de redeschiderea restaurantelor. Întrucât este unul dintre oamenii acreditați să vorbească despre asta, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre noul OUG astăzi, aflat într-o vizită la Sfantul Gheorghe. Ministrul a menționat că vor rămâne în vigoare regulile de distanțare între mese, ca și până acum, în cazul meselor de pe terasele restaurantelor.

Nelu Tătaru: „Discuţiile cu HoReCa au fost o masă da, o masă nu”

„Noi încă din luna iunie pregătisem nişte reguli pentru deschiderea restaurantelor, având atunci în plan ca la 1 iulie să deschidem şi restauratele. Având în vedere evoluţia nu s-a mai putut face acest lucru. Regulile rămân aceleaşi: regulile de distanţare între mese, reguli de distanţare la masă. Discuţiile cu HoReCa au fost o masă da, o masă nu pentru a nu avea probleme cu distanţarea dintre mese, am discutat şi creşterea numărului de persoane de la patru la şase, dar păstrând aceeaşi distanţă, precum şi faptul că unităţile hoteliere pot primi în interior pentru o masă toţi cei cazaţi în hotel, indiferent de zona în care se află acel hotel”, a declarat Nelu Tătaru vineri, aflat la Sfântu Gheorghe.

„Pentru cei cazaţi în hoteluri acest indice nu se aplică. Cei cazaţi în hoteluri, indiferent de zonă, vor putea servi masa în interiorul hotelului” a mai declarat Nelu Tătaru, întrebat despre situația hotelurilor ce au în incintă și un restaurant.

Ce se spune în OUG:

  • programul de funcționare va fi: 6:00 – 24:00
  • numărul maxim de persoane ce pot participa la un eveniment privat crește la 100, de la 50, cum e în prezent.
  • cinematografele, sălile de concerte și spectacole vor trebui să nu depășească 50% din capacitatea efectivă.
  • în cazul restaurantelor și cafenelelor, acestea se vor putea redeschide de la data de 1 septembrie, însă numai în județele unde ponderea de infectare nu depășește 1,5/1.000 de locuitori.

Citește și: OUG: Restaurantele, cinematografele și teatrele se vor redeschide de la 1 septembrie

#News