Florin Cîțu (foto BZI)

Premierul Florin Cîțu a recunoscut, miercuri, că a condus sub influența alcoolului, în anul 2000, când se afla în SUA, o țară care nu este deloc iertătoare cu cei care comit astfel de fapte. Precizarea lui Cîțu, făcută după ședința de guvern, a venit după ce site-ul Flux24 a făcut public „procesul verbal” potrivit căruia premierul a fost pedepsit cu 2 zile de închisoare, dar și cu o amendă destul de usturătoare, de 1.000 de dolari.

„Da, acum 20 de ani. Este vorba de conducere sub influența alcoolului. Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare. Este contravenție. Am făcut o greșeală acum 20 de ani. Este interesant că în patru tururi de scrutin cu PSD nu a apărut această informație, apare acum în competiția internă din PNL. Nu este un eveniment cu care mă mândresc”, a spus el.

Foto preluare Flux 24

El a precizat că el a condus mașina, precizând că a plătit foarte scump, amenda pe care a primit-o pentru fapta sa a fost de 1.000 de lei, Cîțu fiind nevoit să-și vândă mașina și să meargă un an pe jos.

Întrebat dacă i-a informat pe șeful statului, Klaus Iohannis și pe președintele PNL, Ludovic Orban, când a fost numit ministru despre această situație, Cîțu a răspuns zâmbind: „Este o contravenție. Am plătit și în România amenzi de circulație”.

Potrivit Codului Rutier din România, constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul a faptei de „conducerea sub influența băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracțiune”.

Citește și: „Războinicul luminii” a rămas fără permis