Consum alcool


Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă a afirmat, la AlephNews, necesitatea implementării unui program pentru prevenirea alcoolului la volan. Astfel de programe există în SUA de foarte multă vreme, chiar premierul Cîțu „beneficiind” de acesta, în urmă cu 20 de ani, când a fost prins conducând sub influența alcoolului. De altfel, pentru acest incident Florin Cîțu a fost reținut timp de 48 de ore, primind și o amendă consistentă, de 1.000 de dolari.

„Consider ca ministru al Sănătății că acele programe care existau în Statele Unite încă din 2000 ar trebui să existe și la noi. Cred că trebuie să privim verde în față care sunt factorii de risc pe care-i avem pentru sănătate în acest moment în țară, și acei principali factori de risc să fie adresați inclusiv prin programe consistente de educație și de prevenție pentru a nu ajunge la stadiul de boală, dacă ne referim la consumul de alcool sau la consumul de substanțe. Asta mi se pare remarcabil și cred că trebuie să conștientizăm cu toții că trebuie să investim și în acest domeniu”, a declarat Ioana Mihăilă la AlephNews.

România are probleme cu consumul de băuturi alcoolice

Totodată, ministrul a subliniat faptul că în România există o problemă legată de consumul de alcool, precizând că „cu cât mai repede o recunoaștem și luăm măsuri în sensul ăsta, cu atât mai bine va fi”. De altfel, Ioana Mihăilă a adăugat că asocierea consumului de alcool cu cel al condusului face ca problema să fie și mai gravă, iar acest lucru se vede, zi de zi, pe șoselele din România. „Această problemă cu consumul de alcool este. Și în unele din zonele din România avem o problemă cu consumul de droguri. Aici trebuie să ne concentrăm din nou pe toate măsurile de prevenție pe care ne putem concentra”,  a mai spus ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă la Aleph News.

Cât privește cazul Cîțu, care a omis să anunțe faptul că a fost închis pentru conducere sub influența alcoolulul, Ioana Mihăilă este de părere că premierul trebuie „să revină și să clarifice mai atent”, adăugând că USR PLUS nu a știut despre acest incident petrecut în urmă cu 20 de ani.

Citește și: Florin Cîțu a stat două zile la „răcoare” pentru conducere sub influența alcoolului