Foto: Facebook/Gabriela Firea
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Gabriela Firea a fost prezentă ieri, 7 august, în cadrul emisiunii ”În fața națiunii” de la Antena 3, unde a discutat despre actualele tensiuni politice existente în interiorul coaliției de guvernare.

Ministrul a ținut să sublinieze că aceste tensiuni pot pune în pericol proiecte importante pentru români, mai ales în condițiile în care Ministerul Familiei încearcă, în mod constant, să vină cu soluții, atât pentru familiile tinere, cât și pentru seniorii din România.

Gabriela Firea: ”Oamenii sunt pe primul loc și pentru ei trebuie să găsim soluții eficiente”

Nu este timp să repetăm greșelile trecutului și să ne întoarcem la perioada în care în care România nu mai era guvernată, în plină criză sanitară, dar cu permanente scandaluri politice, cu toate proiectele care stagnau”, a transmis ministrul Faminilei, într-un text publicat pe pagina de Facebook.

Potrivit declarațiilor, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse pregătește proiectul prin care se va încerca o creștere a natalității din România, în condițiile în care statul se confruntă cu o criză demografică majoră. Prin urmare, este nevoie de susținerea tinerilor care nu pot avea copii.

În săptămânile următoare, proiectul va ajunge la vot în Guvern.

Bătrânii fără sprijin vor primi ajutor de la Ministerul Familiei

De asemenea, Gabriela Firea a venit cu asigurări că, până în toamnă, va pregăti un proiect-pilot destinat bătrânilor fără nici un fel de sprijin.

Pentru mulți seniori singurătatea este cea mai mare problemă și gândim un pachet de servicii integrate pentru a le face zilele mai senine”, a explicat ministrul.

Ministrul Familiei nu exclude un nou mandat pentru funcția de primar general

În ceea ce privește situația critică în care se află proiectele din București, Gabriela Firea a transmis că majoritatea proiectelor pe care le-a început sunt, în momentul de față, blocate.

Îmi doresc să le continui, doar dacă și bucureștenii mă vor dori, din nou, în funcția de primar general. Voi candida la Primăria Capitalei dacă sunt sănătoasă, și dacă mai am energie și putere ca acum. Le mulțumesc colegilor din PSD, președintelui Marcel Ciolacu, secretarului general Paul Stănescu, prim-vicepreședintelui Sorin Grindeanu pentru sprijinul pe care îl declară public. Până în 2024 nu mai este atât de mult și vom vedea dacă se va concretiza și ideea unui candidat comun al coaliției pentru Primăria Capitalei”, a conclus ministrul.