Gabriela Firea
Gabriela Firea- pag de FB

Bătrânii care sunt singuri se află în atenția ministrului Familiei, Gabriela Firea. Într-o postare pe pagina de Facebook, Gabriela Firea anunță că ministerul pregătește un proiect prin care va fi oferit ajutor bătrânilor care nu au rude sau a căror familie este departe și nu îi pot sprijini la nevoie.

Proiectul va include servicii integrate pentru seniori fie că este vorba despre socializare, mici cumpărături sau îngrijire medicală

Potrivit ministrului Familiei, unu din patru vârstnici declară că se simte singur, lucru care este trist. Gabriela Firea a avut o întâlnire cu Măriuca Ivan, fondatoarea Fundației Crucea Alb-Galbenă România, asociație care îi ajută de peste 25 de ani pe bătrânii singuri. ” Peste 30.000 de vârstnici au fost ajutați de medicii, asistenții medicali, psihologii, asistenții sociali și îngrijitorii care colaborează, de multe ori voluntar, cu Fundația Crucea Alb-Galbenă. Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse și Fundația Crucea Alb-Galbenă România vor iniția un proiect-pilot pentru a-i ajuta pe vârstnicii fără sprijin. Ne gândim, în special, la bătrânii singuri și care au nevoie să le mai treacă pragul casei cineva”, a transmis Gabriela Firea.

Gabriela Firea: Peste 1,5 milioane de bătrâni trăiesc singuri

Ministrul Familiei a declarat că peste 1,5 milioane de bătrâni trăiesc singuri la țară, dar și la orașe, ultimii doi ani fiind foarte grei pentru aceștia, deoarece mulți dintre ei s-au simțit mai singuri ca niciodată în timpul pandemiei. „Doar în Capitală sunt aproape 4.800 de pensionari care trăiesc singuri și cărora le-am oferit ajutor cât am fost primar general. Am colaborat îndeaproape și cu Fundația Crucea Alb-Galbenă în proiectul “Din toată inima pentru toată familia – Butonul Roșu” prin care le ofeream servicii de teleasistență bătrânilor care aveau nevoie permanentă de informare și consiliere. 258 de persoane au beneficiat de acest proiect, dar fondurile de la Primăria Capitalei au fost oprite încă de anul trecut.”, a mai subliniat Gabriela Firea.

Gabriela Firea, senator PSD, apel la solidaritatea colegilor de partid: „Să salvăm Capitala de falșii salvatori”